De tips van drie experts voor een sterke groeistrategie

Op 20 april 2022 organiseerde Buckaroo een webinar ‘groeien met een gezonde cashflow’ voor alle e-commercebedrijven met een groeiambitie. Sprekers Jan Speelman (Agicap), Luuk Visschedijk (YouLend) en Bart van Wijk (Buckaroo) deelden elk tips en adviezen voor een sterke groeistrategie. Deze blog gaat in op de belangrijkste conclusies.

Cashflowbeheer is de broccoli voor je onderneming

Met de pandemie eenmaal achter ons, zijn de onzekerheden voor de ondernemer er niet minder op. De inflatie en stijgende grondstof- en energieprijzen leiden tot twijfel en vragen bij de ondernemer: ‘Kan ik nieuwe medewerkers aannemen of investeren in nieuwe producten?’ Vragen die je alleen kunt beantwoorden door goed zicht te hebben op je cashflow. In zekere zin is cashflowbeheer direct van invloed op de levensduur van je onderneming. Zie het als de groenten in je maaltijd voor een gezond leven.

Niet alleen is cashflowbeheer de voorwaarde voor een gezonde onderneming, het stelt je ook in staat om direct in te springen op veranderende situaties. Beginnende ondernemers beheren hun betaaloverzichten vaak nog handmatig in lange Excelbestanden. Dat kost veel tijd en geeft weinig inzicht in de huidige situatie. Zo loop je het risico dat je een kansrijke investering aan je neus voorbij laat gaan of juist dat je te laat ontdekt dat de cijfers in het rood lopen. Agicap biedt ondernemers real-time inzicht in hun data en helpt hun bij het voorspellen van de toekomstige in- en uitgaven. Zo houd jij tijd en ruimte over om te groeien.

De motor rijdt niet zonder benzine

Stel dat je tot inzicht bent gekomen dat wilt investeren. Vaak is de bank dan de eerste stap voor het aanvragen van een lening. Echter komen banken ondernemers in het MKB niet altijd tegemoet, vanwege het gebrek aan voldoende data of zekerheid. Veel ondernemers blijven hier hangen, terwijl blijkt dat ze 36% meer omzet kunnen behalen op het moment dat ze wel toegang krijgen tot een lening. YouLend helpt juist die ondernemers met groeikapitaal onder flexibele voorwaarden.

YouLend en Buckaroo bieden ondernemers een financieringsoplossing om startende bedrijven te helpen groeien. Een lening wordt toegekend op basis van je bestaande cashflow. Daarom zijn de instapvoorwaarden voor een lening vaak lager dan bij de bank. Daarbij wordt de afbetalingsregeling afgestemd op jouw inkomsten, dus je lost nooit meer af dan op basis van jouw inkomsten mogelijk is. Meer over payment based lenen.

Een student betaalt anders dan een 60+er

Naast cashflowbeheer en een lening zijn er meer factoren voor succes. Zo moet je ervan bewust zijn dat je onderneming onderdeel uitmaakt van een betaallandschap dat wordt beïnvloed door verschillende trends en ontwikkelingen. Ook de branche waarin je opereert is bepalend voor de betaalstrategie van jouw onderneming. Tot slot moet je rekening houden met het betaalgedrag van je doelgroep. De student die blut is, vraagt immers om een andere benadering dan de 60+er. Lees hier hoe Swapfiets daarmee omgaat.

Samengevat zijn er drie richtlijnen voor de ideale betaalstrategie:

  • Beschouw je betaalproces als onderdeel van het order-to-cash proces
  • Kies de juiste betaalmethoden
  • Richt het betaalproces (zo nodig opnieuw) in

Het belangrijkste is dat je kritisch durft te kijken naar je huidige keuzes. Is er ruimte om processen efficiënter in te richten? “Alleen als je durft te experimenteren op het vlak van cashflow, lending en payments ontstaat er ruimte op te groeien” aldus Bart van Wijk, partnermanager bij Buckaroo. Heb je vragen? We adviseren je graag.

 

Wil je het webinar ‘groeien met een gezonde cashflow’ terugkijken?

Lees ook:

Buckaroo helpt het MKB groeien met payment based lenen

Buckaroo biedt kleine en middelgrote bedrijven vanaf heden een flexibele manier van kort lenen. “We willen hiermee de toegang tot financiering voor MKB’ers verbeteren."

Lees meer

Buckaroo en MaxCredible bundelen krachten voor MKB-bedrijven

Utrecht/Amsterdam, 7 maart 2022 - Buckaroo en MaxCredible slaan de handen ineen met als doel om meer cash beschikbaar te maken bij MKB-bedrijven.

Lees meer

Buckaroo en Ad Up komen met oplossing voor afhakers in het betaalproces

Buckaroo en Ad Up komen met oplossing voor afhakers in het betaalproces. Dit doen ze via een (Super) Fast Checkout waar adresgegevens al vooraf staan ingevuld en een betaling met één druk op de knop is geregeld. 

Lees meer