Overname door BlackFin Capital Partners

BlackFin Capital Partners neemt 100% van de aandelen in Buckaroo BV over van Intrum Justitia. De overname is onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden en goedkeuring van De Nederlandse Bank, en wordt naar verwachting in de loop van het derde kwartaal van 2017 definitief afgerond. 

Buckaroo is een leidende en prijswinnende Nederlandse Payment Service Provider met meer dan 5.000 zakelijke klanten. Buckaroo is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een specialist in betalingsoplossingen. Verschillende grote en middelgrote bedrijven maken gebruik van de diensten van Buckaroo om hun groei in e-commerce, m-commerce en offline te faciliteren.

BlackFin, een private equity firma gespecialiseerd op het gebied van financiële dienstverlening en fintech, zal investeren in Buckaroo om de groeistrategie samen met het management team te versnellen. Dit stelt Buckaroo in staat om te profiteren van het snelgroeiende e-commerce segment en de ontwikkeling van de payment markt.

“Wij zijn zeer tevreden met BlackFin als onze nieuwe aandeelhouder. Met hun kennis en ervaring op het gebied van het versnellen van groei zullen we een ambitieuze groeistrategie uitrollen en de dienstverlening aan onze klanten uitbreiden”, aldus Andre Valkenburg, CEO Buckaroo. 

“Deze investering onderstreept onze interesse in de attractieve payment markt in Nederland. We kijken uit naar de samenwerking met het management team van Buckaroo en zullen hen ondersteunen bij het realiseren van hun veelbelovende groeipad”, Eric May, oprichter en partner van BlackFin.

BlackFin’s investering in Buckaroo is hun eerste investering in Nederland en is geleid door het Benelux team van BlackFin. Kempen & Co, Loyens & Loeff, Regulation Partners en EY hebben op de transactie geadviseerd.