Partnership Buckaroo en Payconiq voor online betalen via smartphone


Buckaroo en Payconiq hebben al sinds 2019 een direct partnership, dit betekent dat je Payconiq rechtstreeks via Buckaroo kunt afnemen. Payconiq kenmerkt zich als een omnichannel betaalmethode, waarbij betaald kan worden via de smartphone. Betalingen die de gebruiker doet, worden rechtstreeks van zijn bankrekening afgeschreven.

 

Mobiel betalen in heel Europa
Payconiq is een nieuwe betaalmethode om via de smartphone te kunnen betalen aan vrienden, in winkels, horeca en nu ook webshops. Het betaalsysteem werd in 2015 gelanceerd door ING, maar inmiddels zijn ook meerdere Belgische en Nederlandse banken ingestapt op de service. Guido Vermeent, CEO Payconiq: “Binnenkort zullen alle consumenten Payconiq kunnen gebruiken, ongeacht bij welke bank men zit. Ons doel is pas bereikt als we de grootste aanbieder zijn van mobiel betalen.”

 

Innovatieve techniek
Jelle Hoes, CTO Buckaroo: “Toen we de techniek achter Payconiq zagen waren we bij Buckaroo direct om. Payconiq is vooruitlopend op de toekomst: het is niet gebouwd op bestaande betaalmethoden, maar er ligt een directe connectie met de banken. Een mooi voorbeeld in lijn met hoe het onder PSD2 zal zijn.”  Guido Vermeent: “De vraag die we vaak krijgen: is het snel? Ja. Helemaal omdat in de betaling ook direct alle gewenste spaarprogramma’s worden meegenomen. Het is een betaal- en loyaltyoplossing in één. Zowel offline als online te gebruiken.”

 

Voor wie geschikt
Payconiq is geschikt voor elk soort smartphone, zowel Android als iOS. Er kan niet alleen betaald worden met Payconiq bij bekende retailers. Alle bedrijven, groot of klein, kunnen Payconiq aanbieden als betaalmethode. Guido Vermeent: “We maken geen onderscheid, iedere merchant is voor ons belangrijk. Dit geldt ook voor partners. We willen geen beperkingen opleggen en voor iedereen bereikbaar zijn.” Webwinkels en online bedrijven kunnen voor een integratie met Payconiq in de checkout terecht bij Buckaroo.

 

Over Payconiq
In Nederland hebben 20.000 rekeninghouders van ING en Rabobank sinds begin dit jaar exclusief de mogelijkheid de app alvast te gebruiken. De betaaldienst breidt momenteel het aantal aangesloten winkeliers verder uit en bereidt zich voor op een landelijke start later dit jaar. Vanaf dan zullen consumenten van alle Nederlandse banken Payconiq kunnen gebruiken; online, in fysieke winkels, restaurants en voor makkelijke betalingen aan vrienden en familie.

 

Met ruim 50.000 aangesloten winkels in België en Luxemburg, is Payconiq daar reeds onderdeel van het dagelijks leven.