Buckaroo koppelt met identificatieapp PiM

Consumenten kunnen op een nieuwe veilige manier aanmelden, inloggen en betalen. Payment service provider Buckaroo heeft een samenwerking gesloten met PiM (Persoonlijke Identiteits Manager), een oplossing voor veilige identificatie mogelijk gemaakt door KPN. De app kan zowel door consumenten als bedrijven worden ingezet.

 

Dankzij de samenwerking met Buckaroo kunnen consumenten PiM gebruiken om zich aan te melden en te identificeren bij bijvoorbeeld webwinkels en online diensten. Hierdoor is het mogelijk om met het gebruik van de app bij verschillende websites in te loggen. Gebruikers hoeven daardoor niet meerdere wachtwoorden te onthouden en kunnen hun gegevens op een veilige manier opslaan. Bovendien heeft de consument dankzij PiM de volledige controle over welke gegevens er met welke dienst worden gedeeld.

 

 

Voordelen, gebruiksgemak en samenwerking

PiM kan zowel online als fysieke identificatiemethode ingezet worden (bijvoorbeeld voor: toegang & inloggen, spaarprogramma’s), als in het online betaalproces en het digitaal ondertekenen van documenten.  De identificatie app zorgt er daarnaast ook voor dat webdiensten altijd over de juiste klantgegevens beschikken en vermindert het frauderisico door af te stappen van inloggen met onveilige of vaak gebruikte wachtwoorden. PiM is ontwikkeld voor Android en iOS.

 

"Dankzij de samenwerking met Buckaroo kunnen we onze gebruikers in staat stellen zich bij hun favoriete online platformen op een vertrouwde en betrouwbare manier aan te melden."

 

— Kim Stolk, product manager PiM

Jeroen Jungerius vendormanager bij Buckaroo: "We hebben vertrouwen in de functionaliteiten van PiM en zien de voordelen van de identificatie app voor webshops die identificeren combineren met betalen. Denk aan een leeftijdsverificatie bij een online aankoop van wijn of een persoonsverificatie bij het starten van een abonnement. Kortom, PiM is een mooie oplossing voor identificatie tijdens het betaalproces."

 

Kim Stolk, PiM: "Dankzij de samenwerking met Buckaroo kunnen we onze gebruikers in staat stellen zich bij hun favoriete online platformen op een vertrouwde en betrouwbare manier aan te melden. Buckaroo heeft zich in 15 jaar tijd bewezen als betrouwbare payment service provider in de Benelux. Als PiM delen we dezelfde missie dat we Nederland willen voorzien van veilige internetoplossingen. Daarom ben ik meer dan trots op het feit dat we met hen kunnen samenwerken."

 

PiM is een goedbeveiligde kluis

PiM is een veilige alternatief voor het delen van persoonsgegevens én geeft de gebruiker overzicht in de interacties die zij met bedrijven hebben. Alleen als de gebruiker daar opdracht voor geeft worden de gevraagde gegevens – altijd op dezelfde manier – gedeeld.

"Je kunt PiM vergelijken met een digitale en goed beveiligde kluis”, zegt Kim Stolk, product manager van PiM: “Bij het eerste gebruik maakt de gebruiker een persoonsgebonden account aan met basisgegevens. Het betreft als start altijd gebruikersnaam, e-mailadres en telefoonnummer. Extra gegevens zoals bankrekeningnummer en adres kunnen later makkelijk worden toegevoegd."

 

Hoe werkt PiM?

Hoe werkt PiM? Alle bedrijven waar PiM mee samenwerkt gebruiken de PiM QR-codes. De PiM QR-codes zijn 100% echt en onvervalsbaar. Daarnaast worden de gegevens van de gebruiker altijd versleuteld. Zo komt er niemand tussen en wordt phishing en identiteitsfraude voorkomen. Kortom: PiM is een methode waarmee een gebruiker en een bedrijf allebei aantonen dat zij daadwerkelijk zijn wie ze zeggen. PiM herkent het bedrijf aan de QR-code en de gebruiker aan zijn profiel. Daarnaast moeten organisaties/webwinkels die met PiM samenwerken duidelijk maken waarom ze persoonsgegevens verzamelen.

 

Voordelen en toepassingen van PiM

PiM is een slimme identificatieapp die inzetbaar is voor meerdere organisaties en toepassingen. Bijvoorbeeld voor:

 

 • Identificeren, verkopen, ondertekenen en meer 
  Gebruik PiM voor alle identificatie toepassingen. Met PiM krijg je toegang tot 100% juiste klantgegevens. Elke PiM-gebruiker heeft een uniek persoonsgebonden profiel met gevalideerde gegevens. Iedereen in het bezit van een smartphone en 16+ in Nederland kan de PiM App gebruiken.

 • 100% juiste klantgegevens
  Een PiM account bevat altijd gevalideerde en gecontroleerde gegevens. Bij een interactie delen wij de gevraagde gegevens, na goedkeuring van de gebruiker, met het bedrijf. Op deze manier is je database altijd up-to-date en zijn de gegevens die je ontvangt 100% juist.

 • Beschermt je klanten tegen fraude
  PiM is voor jouw klant en medewerker de oplossing voor een veilige digitale identiteit. PiM maakt identiteitsfraude onmogelijk.
  -Volledig versleuteld
  -Voldoet aan de AVG-wetgeving
  -Speciale en onvervalsbare QR-codes

 • Het is klantvriendelijk en snel
  PiM maakt veilig gegevens delen makkelijk voor jouw klanten. Voorkom formulier-afhakers, stroperige processen en omzetverlies. Bepaal vooraf welke klantgegevens nodig zijn in de klantreis. Kies uit naam, e-mailadres, telefoonnummer, adresgegevens en bankrekeningnummer. Vervolgens ontvang je deze klantgegevens bij iedere interactie.

 • Veilig betalen
  Bijkomend voordeel is dat jouw klant een bankrekening kan koppelen en dus ook veilig in jouw webwinkel kan betalen. Optioneel kan PiM vragen om een 1 cent betaling via iDEAL te doen. Op deze manier wordt het bankrekeningnummer en de naam van de gebruiker die gekoppeld is aan het bankrekeningnummer geverifieerd.

Koppeling met Buckaroo

Als bedrijf/webwinkel kun je dus verschillende persoonsgegevens van je klant opvragen. Het gaat hier uiteraard om gegevens die je daadwerkelijk nodig hebt voor je dienstverlening. Deze gevraagde gegevens (attributen) kun je vervolgens laten opnemen in de bedrijfsspecifieke QR-codes die je via een QR-code generator opvraagt. Je klant scant vervolgens de QR-code met de PiM app en kan dan akkoord geven om die betreffende persoonsgegevens te delen.

Met PiM wordt alleen gevraagd om persoonsgegevens te delen; het betreft hier dus niet de transacties zelf. Merchants kunnen de PIM QR-code aanvragen en de geverifieerde identificatiegegevens die later retour komen in de Buckaroo Plaza terugvinden onder het kopje Technical - Data Requests.

 

Meer informatie?

PiM is vanaf vandaag beschikbaar via Buckaroo. Wil je meer weten over de voordelen van de app? Kijk op PiM aanvragen of ga naar: https://pim.app/