IBAN-Naam Check

Voorkom fraude en vergissingen met een IBAN-Naam Check van SurePay

Wat is IBAN-Naam Check?

Met de IBAN-Naam Check van SurePay controleer je of het IBAN-nummer hoort bij de naam die je eerder van je klant hebt doorgekregen. Met deze check komt eventueel verkeerd doorgegeven informatie vroegtijdig boven tafel, waardoor de kans op transactie-uitval lager is. Het geeft meer zekerheid bij het verwerken van incasso's en overboekingen.

Validatiecheck

De validatiecheck is met name interessant als je via Buckaroo incasso’s (SDD) afhandelt. Zo weet je zeker dat het rekeningnummer en de naam die de klant invult bij elkaar horen. Van ongeveer 99,5% van de zakelijke en particuliere betaal- en spaarrekeningen in Nederland zijn de gegevens via de SurePay IBAN-Naam Check beschikbaar.

 

Je kunt de IBAN–naam (tenaamstelling) check bij de aanvang van een doorlopende machtiging/incasso controleren. Ook biedt het je de mogelijkheid om bijv. maandelijks terugkerende incasso-batches eerst op IBAN–naam te controleren.

SurePay IBAN-Naam Check hoe werkt het?
Accepteer marketingcookies om de video te bekijken
IBAN-Naam Check voorkomt fraude en fouten bij incasso's

Voordelen van IBAN-Naam Check

Het kunnen controleren van de IBAN-gegevens op correctheid brengt jou als ondernemer enorme voordelen als het gaat om veiligheid en gemak. 

  • Het leidt tot minder foutieve betalingen omdat naam en rekening op voorhand gecontroleerd worden
  • Het voorkomt het risico op fraude indien er expres verkeerde gegevens zijn verstrekt
  • Je weet zeker dat je incasseert bij en betaalt aan de juiste persoon of het bedrijf
  • De check verstrekt extra informatie, bijv. of het om een zakelijke of consumentenrekening gaat. Maar ook hoeveel rekeninghouders er zijn en of de rekening nog wel bestaat.
  • Je kunt deze check ook goed gebruiken bij het verifiëren van de bankgegevens van (nieuwe) aanbieders bij marktplaatsen

Interesse in IBAN-Naam Check

Wil jij graag genieten van de voordelen van IBAN-Naam Check? Of wil je meer informatie ontvangen van een van onze experts? Vraag de oplossing aan en wij helpen je op weg.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

FocusCura 'ouderen moeten gemakkelijk kunnen betalen'

Hoe maak je betalen gemakkelijk en duidelijk voor ouderen? 👵 Marinka en Bart-Jan van FocusCura vertellen erover in deze video.   

Lees meer

Hoe werkt een automatische incasso?

Hoe werkt een automatische incasso nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen?

Lees meer

Dit is waarom jij als ondernemer straks niet meer zonder identityservices kan

Als ondernemer wil je dat klantgegevens echt kloppen en door de juiste persoon zijn goedgekeurd. Door middel van identityservices als iDIN en PiM laat je consumenten zich op een veilige, snelle en gebruiksvriendelijke manier authenticeren.

Lees meer