Een iDEAL betaallink meesturen

De acceptgiro verdwijnt. Tenminste nog niet officieel, want er zijn nog altijd mensen die liever de rekening per post ontvangen. Maar het lijkt erop dat het gebruik van een iDEAL betaallink de uitfasering van de acceptgiro gaat versnellen.

 

iDEAL is verreweg de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Meer dan de helft van alle online betalingen wordt met iDEAL afgerekend. iDEAL wordt vaak in webshops gebruikt als directe betaalmethode. Maar iDEAL is ook in te zetten voor betalingen achteraf. Bijvoorbeeld met een betaallink op een digitale factuur.

Wat is een betaallink? De iDEAL betaallink is een url die verwijst naar een betaalpagina waarop online betaald kan worden. Deze url kan los weergegeven worden, maar zit vaak achter ‘een betaalknop’ vergelijkbaar met hoe deze eruit ziet in een webshop. Een digitale factuur met een betaalknop of betaallink kun je aanmaken via de Buckaroo Plaza. Bekijk onderstaand voorbeeld. 

Hoe werkt een iDEAL betaallink?

De iDEAL betaallink is een url die verwijst naar een betaalpagina waarop online betaald kan worden. Deze url kan los weergegeven worden, maar zit vaak achter ‘een betaalknop’ vergelijkbaar met hoe deze eruit ziet in een webshop. Een digitale factuur met een betaalknop of betaallink kun je aanmaken via de Buckaroo Plaza.

Een betaalverzoek sturen via een iDEAL betaallink
Een betaalverzoek sturen via een iDEAL betaallink

De iDEAL betaallink is ook te versturen per sms. Via een verkorte link wordt de ontvanger naar een betaalpagina geleidt waar mobiel betaald kan worden. Mensen die nu nog liever per post of acceptgiro betalen kunnen de overstap naar online maken door gebruik te maken van een geprinte iDEAL QR-code.

Zelf een iDEAL betaallink aanmaken

De e-mail of sms met de betaallink kun je naar wens opmaken. Je bepaalt zelf de tekst, look & feel. Waarom is dit belangrijk? Je klanten nemen een product of dienst af bij jou. Niet bij Buckaroo. Een digitale factuur of ander betaalverzoek wordt daarom beter ontvangen - en betaald - wanneer de afzender duidelijk herkent wordt: “Oh ja dit zijn die schoenen die ik besteld heb bij Shoe Shop."

 

Is een iDEAL betaallink betrouwbaar?

iDEAL is een vertrouwde betaalmethode. Zeker wanneer je doelgroep (nog) niet vertrouwd is met online betalen is het gebruik van een iDEAL betaallink een goede eerste stap naar digitalisering van het facturatieproces. Het betaalverzoek is altijd herkenbaar afkomstig van jouw bedrijf. Op zowel de factuur, als de betaalpagina staat duidelijk omschreven wat er precies wordt afgerekend.

 

Factuur per e-mail met iDEAL betaallink of betaalknop
Factuur per e-mail met iDEAL betaallink of betaalknop

Een herinneringsfactuur met een iDEAL link

In ondernemersutopia betaalt iedereen een ontvangen factuur direct en mét de juiste omschrijving. De betaling wordt uiteraard automatisch gekoppeld aan de juiste debiteur en het geld staat zonder omkijken direct op de rekening. Helaas is dit niet altijd het geval.

Maar met een directe iDEAL betaallink kom je al wat meer in de buurt. Facturen worden sneller en correct betaald, vanwege de laagdrempeligheid en de verminderde kans op fouten. Dat verhoogt het inningspercentage. De iDEAL betaallink is ook te gebruiken in herinneringsfacturen.

 

Diverse betaalmethoden

Een betaallink leidt naar een landingspagina waar afgerekend kan worden. Op deze pagina staan diverse betaalmethoden. Welke dat zijn kies je zelf. Naast iDEAL kun je ook kiezen voor Bancontact, PayPal, creditcard en vele andere betaalmethoden.

 

Wat kost het gebruik?

Afhankelijk van je betaalmethode(n)keuze, betaal je een vast bedrag per transactie en verzonden e-mail.

 

Voordelen van de iDEAL betaallink via Buckaroo

  • Betaalverzoek volledig op te maken in eigen stijl
  • Versturen vanuit eigen naam
  • Voor betaalverzoeken én betaalherinneringen 
  • Keuze uit verschillende betaalmethode naast iDEAL

Meer weten over de iDEAL betaallink?