Buckaroo neemt met steun van Keensight Capital betaaldienstverlener SEPAY over

Persbericht, Utrecht 11 juli 2022 - Buckaroo heeft een overeenkomst getekend voor de overname van SEPAY, een succesvolle Point-Of-Sale betaaldienstverlener in de Benelux. Het meerderheidsbelang is verkregen met de steun van Keensight Capital, een toonaangevende private equity partij gericht op pan-Europese Growth Buyout [1] investeringen en tevens meerderheidsinvesteerder van Buckaroo.

SEPAY, opgericht in 2005 met het hoofdkantoor in Den Haag, is een snelgroeiende betaalprovider gespecialiseerd in POS-betaaloplossingen in de Benelux. Mede dankzij hun creditcard acquiring-positie en het zeer efficiënte merchant onboarding proces, heeft SEPAY zich weten te onderscheiden met een uitgebreide en zeer concurrerende POS oplossing (zowel voor mobiele als vaste terminals). Het bedrijf bedient momenteel meer dan 13.500 klanten met een sterke positionering in de retailsector in de Benelux en Duitsland.

 

Buckaroo ziet deze overname als een volgende  strategische stap om haar positie op de MKB-markt en haar aanbod met een omnichannel betaaloplossing verder te versterken, zowel aan haar huidige klanten als aan nieuwe klanten. SEPAY is de tweede strategische overname van Buckaroo in korte tijd, na Sisow in 2021. De gecombineerde groep zal in totaal 27.000 klanten bedienen en voor ongeveer 10 miljard euro aan transacties verwerken.

 

"Wij zijn erg blij met de komst van SEPAY naar Buckaroo. Het e-commerce landschap groeit snel en vraagt om een complete betaaloplossing. De combinatie van Buckaroo en SEPAY zorgt voor een concurrerende positie in de betaalmarkt met een omnichannel betaaloplossing, die ook in-store betalingen in heel Europa mogelijk maakt. Op deze manier zorgen we ervoor dat bedrijven, met zowel lokale als internationale ambities, overal betaald krijgen," aldus Paul Scholten, CEO of Buckaroo.

 

Tamás Fogl en Herman Roebersen, eigenaren en directie van SEPAY verklaren: "Wij zijn meer dan enthousiast om deel uit te maken van de Buckaroo Groep. Als een zeer efficiënte acquirer in de offline betalingssector, zagen wij veel zeer positieve mogelijkheden en synergiën door de krachten te bundelen met een sterke e-commerce PSP als Buckaroo. Wij zijn zeer toegewijd aan het toekomstige succes van deze samenstelling van partijen en kijken uit naar de toekomstige samenwerking met Paul en zijn team."

 

"Met deze overname toont Keensight Capital haar blijvende steun aan de groeistrategie van Buckaroo. Deze overname toont eens te meer aan dat de onderneming in staat is zich te acteren als een natuurlijke consolidator in de PSP-markt. De sterke complementariteit van Buckaroo en SEPAY zal het mogelijk maken om de Groep verder te positioneren als de toonaangevende speler in de gehele betaalmarkt en klanten te laten profiteren van marktgerichte betaaloplossingen via één provider. Wij kijken er naar uit om Buckaroo te blijven ondersteunen bij haar schaalvergroting, verbreding van haar aanbod en vergroten van hun geografische bereik," voegt Stanislas de Tinguy, Partner bij Keensight Capital toe.

 

 

De voltooiing van de overname is afhankelijk van de voltooiing van de gebruikelijke voorwaarden en de goedkeuring van de regelgevende instanties.

 

 

Over SEPAY

SEPAY, opgericht in 2005 (net als Buckaroo), is een snelgroeiende erkende betalingsinstelling en acquirer die 25 zeer gemotiveerde en gekwalificeerde betalingsexperts in Nederland in dienst heeft. SEPAY heeft 13.500 klanten, 18.000 pinterminals en 25.000 contracten, inclusief contracten voor transactiediensten zonder terminal. Het bedrijf runt een zeer innovatief, veerkrachtig en winstgevend bedrijf, waarvan het inkomstenmodel voornamelijk gebaseerd is op abonnementen en transacties. Met flexibele oplossingen, zoals het leasen, kopen of huren van POS apparaten aan MKB-klanten in combinatie met zorgeloze en geautomatiseerde onboarding en monitoring mogelijkheden, kunnen SEPAY-klanten de volgende dag al van start.

www.sepay.nl

 

Over Keensight Capital

Keensight Capital, een van de leidende Europese Growth Buyout firma's, zet zich in om ondernemers te ondersteunen bij de implementatie van hun groeistrategieën. Al 20 jaar lang maakt het team van Keensight Capital gebruik van hun kennis van investeringen en groeisectoren om voor de lange termijn te investeren in winstgevende bedrijven met een hoog groeipotentieel en een omzet tussen de €10 miljoen en €400 miljoen. Op basis van haar expertise in de sectoren Technologie en Gezondheidszorg identificeert Keensight de beste investeringsmogelijkheden in Europa en werkt nauw samen met managementteams om hun strategische visie te ontwikkelen en te verwezenlijken. Het succes van Keensight Capital heeft het bedrijf de afgelopen vijf opeenvolgende jaren elk jaar een Gold Award van de Private Equity Exchange & Awards opgeleverd, en in het bijzonder de prijs voor Best European Growth Private Equity Fund.

www.keensightcapital.com

 

[1] Growth Buyout: investeringen in winstgevende, private ondernemingen die een sterke groei doormaken, via minderheids- of meerderheidsparticipaties met of zonder hefboomeffect, waarbij een flexibele aanpak wordt gehanteerd die is toegesneden op de behoeften van individuele ondernemers, met het oog op de financiering van projecten voor organische groei, overnamestrategieën, of om historische aandeelhouders liquiditeit te verschaffen. 

Gerelateerde artikelen:

Keensight Capital verwerft meerderheidsbelang in Buckaroo van Blackfin Capital

Keensight Capital verwerft meerderheidsbelang in Buckaroo van Blackfin Capital. Paul Scholten: "We zijn enthousiast dat we Keensight kunnen verwelkomen als onze partner in deze nieuwe fase van groei."

Lees meer

Thuiswinkel Marktmonitor: hoe is er betaald in Q1 2022?

De Thuiswinkel Marktmonitor is uit! Een aantal conclusies op het betaalgedrag in Q1 2022 ten opzichte van vorig jaar. Je leest ze in deze blogpost.

Lees meer

Sisow gaat verder onder de naam Buckaroo

FinTech-bedrijven Sisow en Buckaroo kondigen vandaag de afronding van hun fusie aan. De twee ondernemingen gaan samen verder onder de naam Buckaroo

Lees meer