iDEAL betalingen aanbieden in je webshop

De populairste betaalmethode van Nederland

Wat is iDEAL?

Elke dag worden er meer dan 1,5 miljoen betalingen via iDEAL gedaan. Deze online bankoverschrijving is voor veel Nederlanders de meest vertrouwde vorm van online betalen. Het biedt webwinkeliers een betaalgarantie en een conversiepercentage van 93%.

 

iDEAL is in 2005 in Nederland opgericht, zodat de consument via eigen bank internetbetalingen kan verrichten. Het is een initiatief van verschillende Nederlandse banken. Buckaroo was in 2005 de eerste aanbieder van iDEAL, en wij behoren tot de dag van vandaag tot de grootste niet-bancaire verwerkers van iDEAL-betalingen.

Nieuw bij Buckaroo: Pay by Bank

Buckaroo lanceert Pay by Bank als alternatief naast iDEAL. Deze online betaalmethode verkort tot 25% het betaalproces. Met als resultaat: een eenvoudiger, efficiënter en sneller online aankoopproces en verhoging van de conversie voor de webshop

 

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Hoe werkt iDEAL?

Bied je iDEAL aan op je betaalpagina? Dan kan de consument vertrouwd online afrekenen via iedere Nederlandse bank. De bank van de betaler kan anders zijn dan de bank van de verkoper. Om te betalen kiest de consument zijn of haar eigen bank uit het overzicht.

 

De betaling gebeurt binnen de internetbankieromgeving van de bank van de consument en wordt afgerond met een bevestigingscode via e.dentifier, app, QR-code of sms. De betaling wordt direct verwerkt en is in realtime terug te zien in onze Buckaroo Plaza.

Hoe vraag ik iDEAL aan voor mijn webshop?

De payment software van Buckaroo zorgt voor een koppeling met iDEAL. Dat gaat via een veilige communicatie tussen de systemen van de bank, de consument en de verkoper. Buckaroo klanten kunnen daardoor binnen zeer korte tijd iDeal betalingen ontvangen, bijvoorbeeld binnen jouw webshop. Een beveiligingscertificaat is niet nodig, die hebben wij, maar uiteraard willen we jou wel beter leren kennen voordat we de betalingen gaan verwerken.

Kenmerken

De betaling wordt opgestart vanaf een betaalpagina of checkout en afgerond in de eigen bankomgeving van de consument. Het is eigenlijk een gemakkelijkere versie van overboeken, omdat alle betaalgegevens al vooraf automatisch zijn ingevuld.

 

Een ander belangrijk kenmerk van iDEAL is dat zowel de ontvanger als betaler direct weet of de betaling geslaagd is. De betaling is niet terug te draaien. Een directe gegarandeerde betaalmethode noemen wij dat. 

Webshop Betalingen Accepteren met de Buckaroo Smart Checkout
iDEAL betaallink - Eenvoudig betalingen ontvangen | Webshop

Betaallink

iDEAL is ook in te zetten voor achteraf betalen. Bijvoorbeeld als digitale factuur. De iDEAL-betaallink is een url die verwijst naar een betaalpagina waarop online betaald kan worden. Die url kan los weergegeven worden, maar zit vaak achter ‘een betaalknop’. Vergelijkbaar met hoe die eruit ziet in een webshop. Een digitale factuur met een betaalknop of betaallink kan je zelf aanmaken in de Buckaroo Plaza. 

 

De iDEAL betaallink is ook te versturen per sms. Via een verkorte link wordt de ontvanger naar een betaalpagina geleidt waar mobiel betaald kan worden. Het betaalverzoek is altijd herkenbaar afkomstig van jouw bedrijf. Op zowel de factuur, als de betaalpagina staat duidelijk omschreven wat er precies wordt afgerekend. De link is ook te gebruiken in betaalherinneringen

Een eigen QR-code

70% van alle iDEAL-betalingen gaat via mobiel, bijvoorbeeld via een betaallink of Tikkie. Maar ook als je via desktop online winkelt, kan je mobiel afrekenen. Dat kan via de iDEAL QR-code in de checkout van een webwinkel of een betaalpagina. Met de smartphone kan de QR-code vanaf het scherm worden gescand om de betaling te voltooien.

 

Ook facturen of betalingen in een winkel of op een beurs kunnen voorzien worden van een code. Zo kunnen online en offline betaalverzoeken via mobiel worden afgerond. Net als een betaallink, kan ook een iDEAL QR aangemaakt worden in onze Buckaroo Plaza.

iDEAL QR-code 'scannen & betalen'

Download de factsheet

Wil jij alle informatie over iDEAL in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de iDEAL factsheet.

Geen Stichting Derdengelden meer in rekeningoverzicht

Vanaf april 2019 ziet de consument bij iDEAL-betalingen via Buckaroo geen St. Derdengelden meer op het afschrift staan.

Lees meer

Een iDEAL betaallink meesturen

Met de komst van de iDEAL betaallink zal de uitfasering van de acceptgiro nog sneller gaan verlopen. 

Lees meer

Whitepaper - De ideale betaalstrategie

Om klanten voor je te winnen en te behouden. Download gratis onze whitepaper met tips voor de ideale betaalstrategie.

Lees meer

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: