Maestro - veilige Europese betaalmethode

De debitkaart van MasterCard

Wat is Maestro?

Maestro is de SEPA debitcard van MasterCard. Het is een vooraf oplaadbaare betaalkaart waarmee consumenten binnen Europa (online) aankopen kunnen doen. Net als voor iDEAL geldt dat Maestro betalingen gegarandeerde betalingen zijn die niet door de consument kunnen worden teruggedraaid. Het is een veilige en praktische betaalmethode.

 

Net als bij MasterCard, zorgt het veiligheidsprotocol MasterCard SecureCode ook hier voor extra veiligheid. Dit leidt tot een betere customer experience. Bovendien kun je door Maestro aan te bieden makkelijker internationale klanten bereiken.

Hoe werkt Maestro?

Om te betalen via Maestro vult de consument zijn of haar kaartgegevens, kaartnummer en vervaldatum in. De betaling wordt bevestigd met een identifier en een unieke transactiecode. Er wordt altijd een saldocheck gedaan. 

 

De debitkaart is geruime tijd actief in België en een groot deel van de Belgische consumenten betaalt hiermee. Ook de populariteit onder Engelse, Spaanse en Oostenrijkse kaarthouders neemt toe.

Maestro debitcard voor je webshop

Voordelen van Maestro

  1. Een gegarandeerde betaalmethode
  2. Veilige betalingen via MasterCard Security
  3. Betaalproces lijkt op een creditcardbetaling

Download de cards factsheet

Wil jij alle informatie over cards in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de cards factsheet.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: