Betaalmethoden

Alles over het nieuwe iDEAL 2.0

De vernieuwde vorm van de populairste betaalmethode van Nederland

IDEAL is al sinds 2005 de meest vertrouwde vorm van online betalen. Zo wordt 70% van alle online consumentenaankopen in Nederland betaald met iDEAL. Aangezien het koopgedrag van consumenten is veranderd, heeft iDEAL inmiddels een vernieuwde vorm gelanceerd: iDEAL 2.0.

Op korte termijn verandert er nog weinig. Wel zullen klanten die nu gebruikmaken van een Buckaroo betaalpagina gebruik gaan maken van de nieuwe iDEAL 2.0 pagina. Deze betaalpagina wordt door iDEAL zelf aangeboden en komt dus in de plaats van de Buckaroo iDEAL checkout.

Een betaling met iDEAL 2.0 wordt meteen bevestigd en is dus een directe betaalmethode. Daarnaast is de betaling gegarandeerd waardoor het een fijne betaalmethode is voor de verkopende partij.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Wanneer wordt iDEAL 2.0 gelanceerd?


iDEAL 2.0 zal in verschillende fases worden opgeleverd en zal in de toekomst worden voorzien van nog meer functionaliteiten. Hierdoor blijft iDEAL 2.0 voldoen aan veranderende klantwensen en wordt het betaalproces nog klantvriendelijker .  Lees hieronder welke toekomstige functionaliteiten je kunt verwachten!

Toekomstige functionaliteiten

Sommige functionaliteiten van iDEAL 2.0 worden in de loop van 2024 gepubliceerd:  

 • Om optimaal gebruik te maken van iDEAL 2.0 kunnen gebruikers een iDEAL profiel aanmaken. Hierin kunnen gebruikers een voorkeursrekening toevoegen. Ook is er de mogelijkheid om adresgegevens toe te voegen.
 • Dankzij het iDEAL profiel wordt het betaalproces gemakkelijker omdat er meteen kan worden betaald met de voorkeursrekening.
 • Daarnaast kan het aankoopproces worden versnel dankzij de optie “snel bestellen”. Wanneer een betaler in de checkout voor deze optie kiest, worden bezorggegevens meegestuurd. Dit is niet alleen sneller maar zorgt er ook voor dat de bezorging minder foutgevoelig is.
 • Verder zullen er in de toekomst nog meer extra diensten worden toegevoegd. Bijvoorbeeld nieuwe betaalopties zoals terugkerend of later betalen. Ook de iDEAL in3 pilot die wij nu in partnership met iDEAL en in3 aanbieden, kan mogelijk onderdeel van iDEAL 2.0 worden. Nieuwe betaalopties zullen samen met de markt worden ontwikkeld.
Gratis een Buckaroo Account - Klarna accepteren binnen uw Webshop

Veelgestelde vragen

Welke banken ondersteunen iDeal?

iDeal wordt ondersteund door alle grote Nederlandse banken, waaronder ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank, RegioBank, Triodos Bank en Knab.

Hoe kan ik iDeal als betaalmethode toevoegen aan mijn webshop?

Om iDeal als betaalmethode toe te voegen aan je webshop, moet je een iDeal-contract afsluiten met Buckaroo. Buckaroo regelt vervolgens de technische koppeling tussen jouw webshop en de iDeal-betaalservice.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van iDeal als betaalmethode?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het gebruik van iDeal als betaalmethode. De service om het te kunnen accepteren is gratis. Bij iedere geslaagde transactie zal € 0.26 in rekening worden gebracht.

Kan ik iDeal ook gebruiken voor internationale betalingen?

Nee, iDeal is alleen beschikbaar voor betalingen binnen Nederland en is niet geschikt voor internationale betalingen. Voor internationale betalingen kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van PayPal, creditcards of bankoverschrijvingen.

Wat gebeurt er als een betaling via iDeal mislukt?

Als een betaling via iDeal mislukt, wordt de klant teruggestuurd naar de webshop en kan hij een andere betaalmethode kiezen. Het is aan te raden om in de webshop duidelijk te vermelden wat er gebeurt als een iDeal-betaling mislukt, zodat de klant niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe lang duurt het voordat een iDeal-betaling is verwerkt?

Een iDeal-betaling wordt meestal direct verwerkt en het bedrag staat binnen enkele minuten op de stichting derden geld rekening van Buckaroo. Wij maken iedere werkdag de transacties over naar onze klanten.

Welke gegevens worden gedeeld met de webshop bij het gebruik van iDeal?

Bij het gebruik van iDeal worden geen persoonlijke gegevens gedeeld met de webshop, behalve de betalingsgegevens en het bedrag dat betaald is. De betaling vindt namelijk plaats in de beveiligde omgeving van de bank, waar de klant is ingelogd met zijn eigen inloggegevens.

Andere populaire betaalmethoden

Start nu met iDEAL

 • Uitstekende klantenservice
  Hulp wanneer u het nodig heeft

 • Duidelijke tarieven
  Betaal alleen bij geslaagde transacties

 • 40+ populaire betaalmethoden
  Wij helpen u de juiste betaalmethoden te kiezen

 

 

Buckaroo Account | Support | Online Betalingen Accepteren