Alipay - populaire e-wallet betaalmethode onder Chinese consumenten

Vergroot je bereik met Alipay

Wat is Alipay?

Alipay is de Chinese e-wallet. De omnichannel-betaalmethode wordt jaarlijks door meer dan 900 miljoen gebruikers gebruikt. Wereldwijd zijn er zelfs 1,2 miljard gebruikers per jaar. Het werd ontwikkeld door China's grootste webgebaseerde platform Alibaba. Alipay is samen met WeChatPay verantwoordelijk voor meer dan driekwart van alle online en mobiele betalingen in China.

Alipay

Is Alipay interessant voor mijn webshop?

Het toevoegen van Alipay als betaalmethode is interessant wanneer je merk is gericht op de Chinese markt of wanneer je betalingen van Chinese toeristen wilt verwerken. De betaalmethode is enorm populair in de detailhandel en de toeristenbranche. Zo bieden diverse musea in Amsterdam hun Chinese bezoekers de mogelijkheid om met Alipay te betalen.

Alipay betaalproces

Betalen via Alipay

Om te kunnen betalen met Alipay koppelt de consument een debit bankrekening of creditcard aan de e-wallet. Bij aankopen via Alipay, zowel via desktop als mobiel, worden de bedragen automatisch afgeschreven.

 

Gemakkelijk activeren

Alipay zit standaard in de Buckaroo Smart Checkout en binnenkort ook in al onze e-commerceplugins. Los implementeren kan ook, bekijk daarvoor onze SDK op onze supportomgeving.

Online of mobiel betalen

Alipay online betalen

Online shoppen via pc of laptop? Ook dan kan er met Alipay betaald worden. In de checkout of betaalpagina wordt een Alipay QR-code getoond, de consument kan deze scannen met de smartphone vanaf op het scherm. Er wordt gevraagd in te loggen op het Alipay account om de betaling te bevestigen.


Alipay mobiel betalen

Betalen via mobiel is de snelste en meest gangbare manier van betalen met Alipay. Via de checkout op een mobiele website of app kan direct worden doorverwezen naar de Alipay app. Het transactieverzoek moet worden bevestigd door de consument na inlog.

 

AliPay betalen doelgroep bereik
AliPay gebruikers phone

Voordelen van Alipay

  • Gegarandeerde betaling
  • Geen chargebacks
  • Hoog consumentenvertrouwen door merkbekendheid
  • Hoge conversieratio
  • Realtime transacties

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Lees ook:

Snel en eenvoudig mobiel betalen: binnenkort ook in Nederland?

Wat kunnen we leren van de Zweedse betaalapps Swish en het Noorse Vipps? Paul Scholten, CEO Buckaroo ging met hen in gesprek op Money2020. ‘Het probleem met de Nederlandse betaalapps is dat die vooralsnog niet volledig met elkaar samenwerken.’

Lees meer

Hoe mobiele betaaldiensten je conversie verhogen

Apple Pay is nu ook in Nederland beschikbaar voor webshops. Klanten laten betalen via dit soort mobiele betaaldiensten is gemakkelijk én goed voor je conversie, vertelt CTO Jelle Hoes van Buckaroo.

Lees meer

2020, de doorbraak van mobiele betaalmethoden

Ons betaalgedrag is aan het veranderen en dat komt door de smartphone. Mobiele betaalmethoden met een fast-checkout, zoals Apple Pay, hebben de toekomst.

Lees meer