07-05-2025
Blogs

Eén betaalplatform voor je filialen: 4 stappen

Naarmate een franchiseformule groeit, ontstaat er onvermijdelijk een versnipperd geheel van kassasystemen, webshop plugins en uiteenlopende contracten voor betaalterminals. Iedere franchisenemer wil de vrijheid om zijn favoriete oplossing te kiezen. Het resultaat? Versplinterde betaalstromen, versnipperde data en frustratie bij zowel franchisegever als -nemer.

Waarom streven naar één centraal betaalplatform?

Een uniform betaalplatform zorgt voor:

  • Consistente klantbeleving
    Of je nu online bestelt, via click & collect betaalt of aan de kassa print: de flow is overal herkenbaar. 

  • Lagere operationele kosten
    Minder leveranciers, minder contracten, minder integratiewerk.

  • Betere stuurinformatie
    Centrale data levert realtime inzicht per vestiging, product en kanaal.

In vier stappen naar een gedeeld uniform betaalplatform

1

Inventariseer alle betaalstromen

Een overzichtelijk startpunt is belangrijk om onnodige kosten te voorkomen. Breng in kaart welke betaalmethoden, contracten en koppelingen elk filiaal gebruikt. Regelmatig komen onverwachte kosten aan het licht.

2


Kies voor een omnichannel Payment Service Provider met franchise DNA

Selecteer een provider die online en in-store betalingen verwerkt en onboarding voor franchiseondernemers gemakkelijk kan opzetten.

3


Stel een phased rollout op

  • Pilot: start met enkele filialen in diverse omgevingen.
  • Feedback: optimaliseer de workflow en rapportages.
  • Opschalen: rol daarna de workflow per clustergroep of regio uit via een activatiecampagne.
4


Borg governance en training

Leg procedures vast voor nieuwe vestigingen, update de franchisemanual en train personeel in nieuwe betaalflows en dashboards.

Eén betaalplatform betekent meer data

Met één gemeenschappelijk platform ontstaat een uniforme datafeed. Dit creëert zowel inzicht voor de franchisegever als kansen voor de franchisenemer.

KPI Inzicht voor franchisegever Kansen voor franchisenemer
Gem. orderwaarde per kanaal Bijsturen marketingmix Upsellkansen
Betaalmethodenmix Kosten per transactie reduceren Klantvoorkeuren benutten
Refundratio Fraude en retourbeleid finetunen Klantenservice verbeteren

Praktijkcase: Het mode-imperium van terStal

TerStal is een Twents modebedrijf dat in 1908 is opgericht. TerStal heeft haar populariteit te danken aan de collecties die elk seizoen worden gebaseerd op de laatste trends. De winkelketen heeft meer dan 200 goed bereikbare fysieke winkels in Nederland, veelal in winkelcentra en dorpslocaties. Naast fysieke winkels heeft terStal een webshop waar klanten 24/7 terechtkunnen om de laatste mode te shoppen.

Lees deze klantcase

"Als bedrijf in de fashion branche is voor terStal omnichannel erg belangrijk. Er zijn weinig Payment Service Providers die voor het koppelen van online en offline kanalen een goede integratie hebben. Dat kan met een partij zoals Buckaroo. Zij hebben jarenlange ervaring met online en in-store betalingen en begrijpen het belang van het moeiteloos samenbrengen van kanalen om de klant één naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden"
– Dominique Gloudemans, COO van terStal

Een centraal betaalplatform is geen utopie, maar vraagt wel om de juiste balans tussen standaardisatie en lokale vrijheid. Door stapsgewijs te migreren, sterke governance op te zetten en een PSP te kiezen die zowel omnichannel als franchisefocus in de aanpak integreert, maak je het geheel operationeel én rendabel. 

“Een gemakkelijke onboardingstraat voor franchiseondernemers is van cruciaal belang bij het uitrollen naar één betaalplatform. Bij Buckaroo werken we altijd mee met het activeren van alle franchiseondernemers door vooraf te bespreken met de franchisegever wat de meest voorkomende knelpunten zijn en hoe wij ze kunnen oplossen.”

– Buckaroo Franchise team 

Ontvang morgen al betalingen

Wil je dieper duiken in de aanpak, tooling of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met ons Franchise Team voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Reversed A Buckaroo Dexter