Subscription Solutions

 

Verwerk de betalingen van abonnees eenvoudig en veilig

 

Groei van Subscription Services

Betalen via een abonnement is op dit moment het snelstgroeiende e-commercemodel in Europa. De verwachting is dat dit alleen nog maar zal stijgen in populariteit. Bij een abonnementsmodel, ook wel subscription services genoemd, draait het om het opbouwen van langdurige klantrelaties met als gevolg stabiele periodieke inkomsten. Dus geen eenmalige productverkoop.

 

Subscription services zie je terugkomen in de volgende vormen: product-as-a-service, service subscriptions, recurring products en digital products. Deze wereldwijde Subscription Commerce Economy heeft op dit moment al een jaarlijkse groei van 17,33% in de afgelopen vijf jaar.

 

Buckaroo biedt ondersteuning in het financiële proces via de oplossing Smart Subscription Solutions. Hiermee kun je zo efficiënt mogelijk abonnementsmodellen inrichten met een kwalitatieve gebruikservaring voor de abonnee.

 

Product-as-a-Service

Gebruik producten zonder deze te bezitten, denk aan: een fiets, wasmachine of auto (lease).

Service subscriptions

Toegang tot een service, denk aan: telefoonabonnement, verzekering of nutsdiensten.

Recurring products

Herhaaldelijk ontvangen van producten, zoals: maaltijd-boxen, bloemen & cosmeticaproducten.

Digital products

Digitale content, denk aan: video-on-demand, e-Learning & online workouts.

Videoland subscriptions services

Onze Subscription Solutions:

Buckaroo Smart Subscription Solutions ondersteunt alle abonnementsvormen. Van eenvoudige abonnementen tot complexe structuren met uitgebreide varianten zoals premiums en add-on's. Buckaroo regelt het hele financiele proces, van aanmelding tot upgrade.

 

De betalingen gaan via Buckaroo en zijn direct real-time terug te zien. De betaalsoftware matcht de inkomende betaling met het juiste abonnement. De abonnee kan hierbij kiezen uit betalen via creditcard, PayPal, iDEAL, Bancontact, Sofort of automatische incasso

 

Wat gebeurt er als de afschrijving niet is gelukt? Dit is direct inzichtelijk. Via de credit management oplossing kun je je abonnees herinneren en een alternatief betaalverzoek sturen.

Anouk vertelt je meer...

De Subscription Solutions van Buckaroo biedt meerdere componenten en is volledig aanpasbaar aan jouw product of dienst. Ook zijn er diverse modules voor verschillende doelgroepen. Buckaroo helpt niet alleen bij het verwerken van terugkerende betalingen, maar bij het gehele financiële proces. Je kiest hierbij zelf of je het volledig wilt automatiseren of gedeeltelijk.

 

 

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Functionaliteiten

 

 

 • Subscription management
  Registreer alle abonnementen, prijs- en afbetalingsplannen. Beheer ook abonnementen voor klanten die een abonnement willen starten, aanpassen of opzeggen.
 • Billing 
  Maak factuurregels op basis van abonnementen met prijzen, betalingsschema's en klantaccounts. Via deze factuurregels wordt de betaling geactiveerd en de factuur verzonden naar de klant.
 • Payments 
  Verwerk betalingen via de gewenste betaalmethode van de klant, bijvoorbeeld automatische incasso, iDEAL of Creditcard. Buckaroo koppelt de juiste betaling aan de juiste openstaande post (reconciliatie).
 • Reminders
  Is een abonnement (nog) niet betaald? Doormiddel van ons geautomatiseerde credit management proces kunnen klanten worden bereikt over een openstaand bedrag. Dit betaalverzoek/herinnering kan worden verstuurd via diverse communicatiemiddelen voor verschillende betaalmethoden. Ook is er de optie om het openstaande bedrag over te dragen aan een incassobureau.

Download de Subscription Solutions factsheet

Wil jij alle informatie over Subscription Solutions in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de Subscription Solutions factsheet.

Tarieven

Standaard

€0,75

All-in transactietarief

 

🗸 Subscription Management

 

🗸 Billing (inclusief initiëren van betaling)

 

🗸 Betalingen (Incasso & iDEAL)

 

🗸 Credit Management Solutions

Premium

€1,00

All-in transactietarief

 

🗸 Subscription Management

 

🗸 Billing (inlcusief versturen van factuur)

 

🗸 Betalingen (Incasso & iDEAL)

 

🗸 Credit Management Solutions

    (inclusief incassobureaus)

Enterprise

Tarief op maat

 

 

🗸 Alle premium functionaliteiten

 

🗸 Advies bij implementatie

 

🗸 Subscription, billing,  betalingen & credit

   management geïntegreerd in eigen systemen

Alle betalingen overzichtelijk terugvinden in de Buckaroo Plaza

Alle abonnees en abonnementen in één overzicht

De huidige processen voor het verwerken van abonnementsbetalingen zijn vaak handmatig en tijdrovend. Ook het aansluiten van nieuwe en het afsluiten van bestaande abonnees, kan vaak eenvoudiger en klantvriendelijker.

 

In het back-end systeem van Buckaroo zijn alle abonnementen en bijbehorende facturen terug te vinden. Via verschillende filters kun je eenvoudig de gewenste selectie maken. Pas het abonnement aan. Bekijk de status van de betaling of welk abonnement gekozen is. Ook is terug te zien wanneer iemand abonnee is geworden, welke betalingen er hebben plaatsgevonden en of er een betaalachterstand is.

Subscription Solutions Stappen


 1. Maak het abonnement aan. Geef een naam en beschrijving op.
 2. Kies facturatieschema. Maandelijks / wekelijks / etc.
 3. Eenmalige kosten (optioneel). Stel een starttarief in.
 4. Herhalende kosten. Stel de hoogte van het abonnementsbedrag in.
 5. Klaar. Of maak een nieuw abonnement aan.

Voordelen van Subscription Solutions


 • Volautomatisch facturatieproces voor abonnementen
 • Rapportages op klantniveau
 • Opmaak en versturen van factuur per e-mail, Sms en QR-Code
 • Factuur wordt opgevolgd via Credit Management
 • Grip op betaalachterstanden

Advies op maat

Bij Buckaroo werken specialisten op gebied van Subscription Services. Samen denken wij graag een subscription strategie uit die past bij jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op.

Markus Aardema

Markus Aardema

Specialist Split Payments

Bel: +31 (0)6 - 83612606

Flip Roose

Flip Roose

Specialist Credit Management

Bel: +31 (0)6 - 82 01 16 54

Credit Management Solutions

Onze Subscription Solutions zijn nauw verbonden met onze Credit Management Solutions. Daarmee houd je grip op jouw debiteurenbeheer, door het tijdig innen van uitstaande facturen. Hiermee bespaar je administratief werk en verhoog je het inningspercentage. Onmisbaar voor een gezonde cashflow.

Whitepaper: The Subscription Economy

Is dit verdienmodel voor iedereen weggelegd? Lees er meer over in onze whitepaper.

Whitepaper Subscription Services