4 situaties waarbij Tap to Pay extra omzet kan opleveren

Misschien heeft u de term “Tap to Pay” of “SoftPOS” al wel eens gehoord. Kort uitgelegd is dit een nieuwe app waarmee u uw smartphone kunt gebruiken als een pinautomaat. Het enige wat u nodig heeft is een smartphone of tablet en een account om uw betalingen te verwerken.

 

Het gebruik van de app is erg makkelijk en daardoor groeit de populariteit van deze betaalmethode snel onder ondernemers. De app kan ingezet worden door bijvoorbeeld: horecaondernemers, taxichauffeurs, kioskhouders, marktkooplieden, bezorgdiensten en goede doelen. Als u een bedrijf heeft met diverse mobiele verkooppunten is de app ook interessant. 

 

In veel situaties biedt de app de ideale manier van betalen. Wij schetsen hieronder een aantal voorbeelden waarbij deze nieuwe techniek een uitkomst biedt.

 

1.    Help mijn pinautomaat doet het niet!
Dat heeft u weer. Precies op het moment dat het druk is in de winkel werkt uw pinautomaat niet. Dan maar contant betalen? Steeds minder consumenten hebben contant geld op zak en betalen daarom liever met pin. Hoe fijn is het als u op dat moment uw telefoon kunt inzetten als back-up systeem? Terwijl een collega zorgt dat de pinautomaat weer werkt kunt u gewoon betalingen via uw mobiel ontvangen. Zo loopt u geen omzet mis.

2.    Weinig transacties

Heeft u een paar goede verkoopmomenten per jaar, maar net te weinig om daarvoor een pinautomaat aan te schaffen? Kijk dan ook eens naar Tap to Pay. Dit scheelt u de aanschafkosten van een nieuw pinapparaat.

 

3.    Beurzen, markten en andere evenementen

Stel u heeft een winkel waar u slechts één pinautomaat heeft. Een paar keer per jaar wordt er een drukbezochte markt georganiseerd in uw dorp of stad, waar uw bedrijf niet mag ontbreken. Toch wilt u de winkel ook gewoon openhouden. Kiezen tussen de markt of de winkel of de aanschaf van een extra pinautomaat is dan niet nodig. Deze betaaloplossing kan ook handig zijn als u tijdelijk een extra verkooppunt nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een pop-up store of een beurs.

 

4.    Een pinautomaat neemt u niet altijd mee, uw telefoon wel

Tegenwoordig heeft bijna iedereen altijd een smartphone op zak. Veel ondernemers zijn echte verkopers die ook buiten werktijd kansen zien om zaken te doen. Met Tap to Pay kunt u altijd en overal uw producten of diensten verkopen.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer momenten te bedenken waarbij Tap to Pay handig kan zijn. Misschien heeft u zelfs tijdens het lezen van deze tekst al gedacht aan een paar momenten wanneer deze app ideaal voor u was geweest.

Meer weten over Tap to Pay?
Op onze productpagina gaan we meer de diepte in over hoe Tap to Pay via Buckaroo precies werkt. Daarnaast vertellen we meer over de tarieven en hoe u snel en makkelijk kunt starten.