Custom domain: je eigen URL in het checkoutproces

Bij het grote moment van afrekenen verschijnt dikwijls een externe omgeving, die van de payment service provider. Het is veilig, maar soms een drempel in het betaalproces. Het securityslotje 🔒 en de https:// geven vertrouwen, maar een URL waarin de naam van de webshop terugkomt kan voor extra comfort zorgen.

 

Want niet iedere online shopper weet dat Buckaroo een payment service provider is, denk aan buitenlandse betalers. Daarom heeft Buckaroo nu een nieuwe functionaliteit: custom domain. Hiermee kun je als webshop je eigen vertrouwde URL tonen in de checkout.

 

Voorbeeld van een custom domain voor Youfone, hier zichtbaar in de mobile checkout.
Voorbeeld van een custom domain voor Youfone, hier zichtbaar in de mobile checkout.

Vertrouwd betalen door herkenning

Om een betaalervaring aan te bieden die vertrouwd voelt, doen we er bij Buckaroo alles aan om de naam en branding van de merchant zoveel mogelijk terug te laten komen in het betaalproces. Daarom kun je zelf je checkout customizen met logo, kleuren, afbeeldingen, tone-of-voice, taal... én ook een eigen URL!

 

Bij Buckaroo kun je zelf de look en feel van de checkout samenstellen in onze smart checkout. Ook hebbenwe ervoor gezorgd dat bij elke iDEAL-betaling de naam van jouw webshop of bedrijf zichtbaar is.

 

Aanvullend komt van - met name grote - merchants de vraag: “Kunnen we onze eigen URL behouden in de checkout?” Ja, dat kan. Met Buckaroo's custom domain.

 

Wat is een custom domain?

Via de custom domain functie van Buckaroo kun je zelf de URL voor je checkout kiezen. Dit is een afgeleide URL van jouw eigen website URL. Stel jouw website URL is: fashionwebshop.nl dan kan je custom URL checkout.fashionwebshop.nl worden. Natuurlijk kan betalen.fashionwebshop.nl ook, aan jou de keuze. Overigens hoeft het niet altijd een .nl-domein te zijn. Heb jij een .com, .be, .eu, .shop of een andere extensie? Dan wordt deze extensie overgenomen. De custom domain URL is namelijk een afgeleide van jouw eigen website URL.

 

Wat zijn de voordelen van custom domain?

Met custom domain maak je gebruik van de voordelen van een payment service provider, je kunt namelijk encrypted en betrouwbaar transacties verwerken. Zonder daarbij in te leveren op je marketing en branding. De betaalpagina kun je naar je eigen stijl aanpassen en daarbij dus ook je eigen domeinnaam blijven gebruiken.

 

Daarbij zijn custom domains van grote waarde voor internationale webshops en bedrijven. Want hoewel in Nederland Buckaroo een gevestigde naam is, is in andere landen niet zo vanzelfsprekend dat het om een payment service provider gaat. Een eigen URL maakt het invullen van betaalgegevens daardoor een minder grote drempel voor buitenlandse consumenten.

 

Kies zelf je eigen checkout URL, gelinkt aan je websitedomein.
Kies zelf je eigen checkout URL, gelinkt aan je websitedomein.

Voor wie is custom domain geschikt?

Wanneer kies je voor een custom domain? Wanneer branding zeer belangrijk is voor je vertrouwensrelatie met je klant. Wanneer je bijvoorbeeld een grote telecompartij bent, of een video-streamingdienst, een voetbalclub met duizenden leden, een goed doel of een bekende publieke organisatie.

 

Maak je al gebruik van de Buckaroo Smart Checkout? Dan is custom domain een logische toevoeging. Custom domain wordt ook veel afgenomen door partijen die gebruikmaken van Buckaroo Credit Management, voor hen is het namelijk belangrijk dat het innen van openstaande facturen zo frictieloos verloopt, custom domain kan hier sterk aan bijdragen.

 

Wat zijn de kosten?

Voor de hosting van een betaalpagina met een eigen domeinnaam betaal je 150 euro per maand.

 

Hoe vraag je Buckaroo custom domain aan?

Wat is het aanvraagproces? Neem contact op met je relatiemanager bij Buckaroo. Of stuur een e-mail naar info@buckaroo.nl en wij zullen contact met je opnemen om je wensen te bespreken.

 

Lees ook:

Buckaroo introduceert Smart Checkout

Buckaroo introduceert Smart Checkout. Kenmerkend is de self-learning technologie die zich aanpast aan de betaalvoorkeur(en) van de consument.

Lees meer

Buckaroo helpt Youfone bij digitalisering betaalstrategie

Sim-only provider Youfone timmert hard aan de weg en is voornemens de komende twee jaar zijn klantenbestand te verdubbelen

Lees meer

Hoe werkt een automatische incasso?

Hoe werkt een automatische incasso nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen?

Lees meer