Uitbreiding van Bancontact betaaloplossing met one-click en recurring payments via Buckaroo

Utrecht, 23 juli 2020 – Payment Service Provider Buckaroo breidt haar betaalproducten uit met Bancontact Wallet Initiated Payments (WIP). Hierdoor kunnen partijen die Belgische betalingen verwerken via Buckaroo gebruikmaken van OneClickPayments en Recurring Payments via Bancontact. Dit maakt online betalen nog sneller en gemakkelijker voor de Belgische consumenten.

 

“Luisteren naar de wensen en behoeften van handelaren als het gaat om het permanent verbeteren van de shopping ervaring, is ons objectief”, onderstreept Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “De mogelijkheid om Bancontact-kaartgegevens op te slaan voor terugkerende en one-click betalingen, is een vraag die we met de samenwerking met Buckaroo graag willen beantwoorden.”   

 

Wat is Bancontact WIP?

Als lokale speler biedt Bancontact Payconiq Company betaaloplossingen aan, veilig en op maat van elke handelaar. De Bancontact-kaart is de referentie voor elektronische betalingen, met meer dan 1,43 miljard transacties in 2019 in België. Bancontact WIP (Wallet Initiated Payments) is een aanvullende service van Bancontact. Deze functionaliteit is ontwikkeld geweest op vraag van handelaars met bedoeling om de shopping ervaring nog gemakkelijker te maken voor de consumenten. De service maakt het mogelijk om transacties na een eenmalige registratie van de Bancontact-kaart zonder 3D-Secure authenticatie uit te voeren. Dit werkt direct conversieverhogend, omdat de stappen tot het afronden van een transactie aanzienlijk worden beperkt. Het biedt de mogelijkheid van afrekenen met één klik en het maakt terugkerende betalingen gemakkelijker.

 

OneClick en Recurring Payments

De Bancontact Wallet kent in de basis twee functionaliteiten. De OneClickPayments, een fast-checkout functionaliteit waarbij consumenten die eerder hebben gekozen om hun betaalgegevens op te slaan met één klik een betaling kunnen afronden. Daarnaast is er de Recurring Payments oplossing voor periodieke betalingen, betalen in delen of abonnementen. Herhaalbetalingen kunnen via de Bancontact Wallet automatisch worden verwerkt zonder dat de consument telkens om een betaalbevestiging wordt gevraagd.

 

Low risk, High Volume

Bancontact wil deze service alleen aan low-risk, high volume merchants aanbieden, met minimaal 25.000 Bancontact-transacties per kwartaal. Wanneer je in aanmerking komt voor de Bancontact Wallet geïnitieerde betalingen, is het mogelijk om de functies Bancontact One-Click-Payments en Bancontact Recurring te gebruiken. Elke merchant zal een officieel WIP-aanvraagtraject moeten doorlopen die Buckaroo zal begeleiden.

 

Bancontact WIP aanvragen

Mail info@buckaroo.nl of vraag je relatiemanager bij Buckaroo voor meer informatie, Buckaroo begeleidt je graag in het aanvraagtraject bij Bancontact.