Waarom je vandaag nog met credit management moet starten

Heb je het gevoel dat je constant achter onbetaalde facturen aanloopt? Spendeer je uren of misschien wel dagen per maand aan het opvolgen van betalingen of erger nog, komt je cashflow hierdoor in gedrang? Dan is het hoog tijd om te investeren in credit management! Wat is het en waarom is het zo belangrijk voor jouw onderneming? In deze blog lees je er meer over.

Het verschil tussen debiteurenbeheer en creditmanagement

De twee termen worden meer dan eens door elkaar gehaald. Laat het voor eens en altijd duidelijk zijn: creditmanagement en debiteurenbeheer is niet hetzelfde. Met creditmanagament ben je voor op de feiten. Het richt zich op het in goed banen leiden van facturatie en kredieten en omvat het gehele betaalproces. Je managet dus eigenlijk alles wat met de betalingen te maken heeft, tot in de puntjes. Debiteurenbeheer is veel specifieker en regelt voornamelijk de onbetaalde facturen, evengoed een enorm belangrijk aspect van je business, maar de actie komt pas nadat er zich een probleem voordoet. Met creditmanagement ga je proactief te werk door een stevig beleid op te zetten, waardoor debiteurenrisico tot een minimum beperkt blijft.

Waarom creditmanagement?

Kies je voor creditmanagement? Dan kies je voor controle. Je krijgt een veel beter zicht op je inkomende betalingen en je zult in staat zijn een beter overzicht te bewaren. Het doel? Een financieel gezonde organisatie. Hoe je hiervoor zorgt? Het draait allemaal om het tijdig innen van facturen en risico's inschatten. Kies voor credit management aangepast aan jouw businessmodel. Doe je momenteel je gehele facturatie handmatig? Je zult versteld staan hoeveel tijd je bespaart door deze processen te automatiseren. Die financieel gezonde organisatie waar je altijd al van droomde? Die is met credit management solutions echt binnen handbereik. 

Hoe aanvragen?

Wil jij aan de slag met creditmanagement? Wij helpen je graag! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Deze blog is overgenomen van nederlandinbedrijf.nl

Lees ook:

Wat is credit management?

Financiële termen als credit management, debiteurenbeheer en crediteuren kunnen soms verwarrend zijn. Deze hebben met elkaar te maken, maar hoe zit het precies?

Lees meer

Tom vertelt over credit management

Hoe maak je een goede betaalherinnering? Mét een persoonlijke touch? In deze video deelt Tom, relatiemanager bij Buckaroo, tips en voorbeelden.

Lees meer