Goede doelen

Online doneren, doneren via incasso of collecte via QR?

Buckaroo en goede doelen

Bij Buckaroo zijn wij altijd op zoek naar manieren om doneren gemakkelijker te maken. Zowel voor eenmalige als doorlopende donaties. Online en offline. Voor goede doelen en stichtingen heeft Buckaroo betaaldiensten tegen speciaal gereduceerde tarieven* ter beschikking.

 

Onze meest aangevraagde donatieoplossingen:

  • Automatische incasso en machtiging
  • Actie en collectegerichte¬†donatieoplossingen
  • Donateurbeheer

* Voor leden van Goede Doelen Nederland gelden gereduceerde tarieven.

Specialist in donatieoplossingen

Buckaroo is partner van Goede Doelen Nederland. Wij koppelen met actieplatformen zoals Kentaa en NewFunds. Als Payment Service Provider verzorgen wij het volledig betalingsverkeer voor goede doelen. Meer informatie?

Nieuwe donatiemethoden

Nieuwe betaalvormen maken doneren steeds gemakkelijker en veiliger. Zo kan er tijdens de collecteweek betaald worden via een QR-code, kunnen vaste donateurs via een eMandate veilig een incassomachtiging afgeven en worden donatiemodules voor actieplatformen steeds donateurvriendelijker. 

Automatische incasso en machtiging

Donateurs maken vaak gebruik van een eenmalige incasso. Om een eenmalige donatie via incasso uit te voeren is het rekeningnummer, tenaamstelling en bedrag nodig.

Goede doelen kiezen ervoor om doorlopende incasso's via Buckaroo te laten verlopen om ook de uitval te kunnen waarborgen. Mislukte incasso’s krijgen een kenmerk (rekeningnummer onbekend, saldotekort, melding onterecht incasso) en worden via credit management opgevolgd, bijvoorbeeld met een nieuwe incassopoging of met een alternatief betaalverzoek.

doneren via QR

Actie en collectegericht doneren

Het percentage vaste donateurs neemt langzaam af. De meeste donaties zijn tegenwoordig actiegericht. Mensen willen precies weten waar ze een steentje aan bijdragen. En verbinden zich eerder aan een actie dan een stichting. De opkomst van social media zorgt wel voor een groter bereik in de goede doelen-wereld. Welke nieuwe betaalmethoden worden in de toekomst ingezet?

  • Doneren via QR, iDEAL-QR of Payconiq
  • Digitale incassomachtiging via een eMandate
  • Doneren via een betaallink per sms, mail of¬†QR op direct mailing

Case: Hartstichting

Bekijk de Hartstichting klantcase en lees welke donatie en betaalmethoden zij aanbieden voor collecteurs en donateurs, zoals doneren via iDEAL QR.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Case: MAF Nederland

Lees hier het verhaal van fondsenwervende organisatie MAF Nederland, over het inzetten van iDEAL-QR ter vervanging van de acceptgiro. 

Advies op maat?

Bij Buckaroo werken specialisten op gebied van doneren. Samen denken wij graag een donatiestrategie uit die past bij jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Gerelateerde artikelen:

Doneren wordt steeds laagdrempeliger

Nergens zijn geslaagde transacties zo belangrijk als bij goede doelen. Donaties moeten immers letterlijk en figuurlijk goed terecht komen. 

Lees meer

Een iDEAL betaallink meesturen

Met de komst van de iDEAL betaallink zal de uitfasering van de acceptgiro nog sneller gaan verlopen. 

Lees meer

Blijf op de hoogte van onze producten en de laatste betaaltrends!