B.o.s.s. BV

Geautomatiseerd betalen dankzij een koppeling tussen Sportivity en de Buckaroo portal

ICT in het hart, sport en commercie in het bloed

Wat ooit startte als een oplossing voor ledenadministratie in de leisure branche, groeide uit tot een compleet clubmanagementsysteem. Die groei staat symbool voor de drijfveer van b.o.s.s.: “We zijn in een continue zoektocht naar verbetering van onze software en klantenservice” aldus Nike van b.o.s.s. De sofwareleverancier helpt fitnessclubs, klim- en boulderhallen, wellnesscentra en zwembaden met het managen van hun ledenadministratie.

Sportivity

Waarom is innovatie zo belangrijk voor b.o.s.s.? Nike Hijmans, CCO van b.o.s.s.: “Met behulp van onze nieuwe oplossingen, hopen we dat onze afnemers zich nog meer kunnen toeleggen op hun primaire proces.” Dit bleek zeker van groot belang tijdens de corona-lockdowns in de afgelopen jaren. Tot twee keer toe heeft het overheidsbeleid rondom de pandemie geleid tot een sluiting van alle sportfaciliteiten. Als gevolg daarvan hebben de afnemers van b.o.s.s. harde klappen moeten vangen. “We zien wel weer een landelijke stijging in ledenaantallen sinds de heropening, maar het niveau van voor de eerste lockdown is nog niet hersteld. Gelukkig is de branche veerkrachtig.”

Sinds 2015 is Sportivity het clubmanagementpakket voor ambitieuze ondernemers in de leisure branche. Een koppeling tussen Sportivity en de portal van Buckaroo zorgt voor een automatische betaalproces. Dat levert tijd op en daarmee nieuwe mogelijkheden. Met de koppeling is het mogelijk om te betalen via iDEAL en straks ook via automatische incasso. Flip Roose is als e-commerce consultant bij Buckaroo betrokken bij deze betaaloplossing in samenwerking met b.o.s.s. Hij zegt hierover: “Door het samenbrengen van onze technologieën en know-how van de leisure branche zetten we samen een ijzersterke oplossing neer voor organisaties die meer gemak willen op het vlak van digitaal betalen.” Voor de toekomst houdt b.o.s.s. de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van betalen scherp in het oog. Nike: “De traditionele manier van incasseren is door de samenwerking met Buckaroo verleden tijd. We zijn altijd op zoek naar vooruitstrevende oplossingen; met deze samenwerking zorgen we voor een vermindering van adminstratieve handelingen. Daarnaast zien we absoluut een toekomst in de uitbreiding van digitale betaalmogelijkheden, zoals betalen via QR. We streven ernaar de betalingen zoveel mogelijk te digitaliseren.”

“Door het samenbrengen van onze technologieën en know-how van de leisure branche zetten we samen een ijzersterke oplossing neer voor organisaties die meer gemak willen op het vlak van digitaal betalen.”

— Flip Roose, e-commerce consultant van Buckaroo

Samenwerking is de toekomst

b.o.s.s. heeft de ambitie om verder te innoveren op haar services. De toekomstplannen op technisch vlak zijn om de software verder te ontwikkelen en een nieuwe app met meer mogelijkheden te bouwen. Tegelijkertijd wil de softwareleverancier ook groeien op het vlak van dienstverlening. b.o.s.s. werkt bijvoorbeeld aan een verbeterd onboarding proces voor nieuwe ondernemers. Daarnaast zorgt b.o.s.s. voor een verdieping en verbreding van de koppelingen van Sportivity. “In onze visie is een alles-in-één-pakket niet langer de beste oplossing voor de branche.” Uiteindelijk draait het volgens Nike in de toekomst vooral uit op samenwerking: “Samenwerking met specialisten op verschillende werkvlakken zorgt voor een bundeling van de best beschikbare producten voor de ondernemer. Strategische partnerships en stabiele integraties zijn de basis voor de toekomst.”

De drijfveer om te willen blijven groeien verbindt b.o.s.s. ook aan haar klanten. Dat zijn onder andere fitnessclubs, klim- en boulderhallen, wellnesscentra en zwembaden. Het zijn vaak organisaties met een innovatief karakter die kiezen voor de software van b.o.s.s. Volgens Nike is dit ook de kern van de samenwerking tussen b.o.s.s. en Buckaroo: “Buckaroo is net als b.o.s.s. een pionier; een organisatie die als een van de eersten startte met de automatisering van processen. Daarnaast hebben we nog een gemeenschappelijke deler: we hechten beiden waarde aan strategisch partnerschap. Buckaroo heeft b.o.s.s. geholpen in een zoektocht naar de beste oplossing voor de leisure branche, een oplossing die toekomstbestendig is.”

“Strategische partnerships en stabiele integraties zijn de basis voor de toekomst.”

— Nike Hijmans, CCO van b.o.s.s. BV

Specificaties B.o.s.s.

Branche Created with Sketch. Branche
Leisure
Webshopsoftware Created with Sketch. Webshopsoftware
Sportivity
Webpartner Created with Sketch. Webpartner
-
credit-card Created with Sketch. Onderwerp

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases