Fleurop

Bloemenservice over de grens

Wereldwijd aanbod van bloemboeketten

Als één van de eerste bedrijven begon Fleurop in 1999 een webshop, haar unieke distributienetwerk van lokale bloemisten zorgt voor een wereldwijd snelle bezorging van bloemen. Fleurop heeft een internationaal wijdverbreid netwerk en ziet dit in de toekomst alleen nog maar groeien. Daarom heeft ze een flexibel betaalsysteem nodig dat meegroeit met haar ambities. Buckaroo ondersteunt Fleurop met de verwerking van betalingen via diverse online betaalmethoden, waaronder achteraf betalen en giftcards.

 

Uitdaging Fleurop: snelgroeiend platform dat vraagt om een flexibel betaalsysteem, waarmee wereldwijd betalen mogelijk is

Oplossing Buckaroo: verwerking van betalingen via een compleet aanbod aan online betaalmethoden, waaronder achteraf betalen en giftcards

Resultaat: inzicht en vertrouwen in een goed en snellopend betaalsysteem van diverse online betaalmethoden

Snelle betaling voor same-day-delivery

De oprichter van Fleurop zette in 1921 een internationaal netwerk op van lokale vakbloemisten. Nu ruim 100 jaar later zijn nog steeds ruim 40.000 bloemisten in meer dan 140 landen aangesloten bij Fleurop. Inmiddels is Fleurop een grote internationale onderneming met meerdere platformen, verschillende aanbieders en ontzettend veel bestellingen. Daarvoor is Fleurop afhankelijk van een flexibel betaalsysteem dat betalingen van over de hele wereld kan verwerken. Bloemen die op werkdagen voor 14:00 uur besteld zijn, kunnen nog dezelfde dag geleverd worden. “Voor deze same-day-delivery service is een goede werking en snelheid van het betaalsysteem ook erg belangrijk”, aldus Leonie van Zante, verantwoordelijk voor de online marketing en e-commerce bij Fleurop Interflora.

"Met zoveel platformen, aanbieders en bestellingen moeten wij kunnen vertrouwen op een betaalpartner die ons zorgeloos betalingsverkeer garandeert. In Buckaroo hebben wij een betrouwbare partner gevonden."

— Leonie van Zante, e-commerce Fleurop Interflora

iDEAL, maar ook American Express

Nationaal en internationaal

Om klanten wereldwijd te kunnen bedienen, maakt Fleurop gebruik van een ruim aanbod aan betaalmethoden via Buckaroo. Online betalen kan onder andere via iDEAL, PayPal en creditcard. Kopers uit het buitenland kunnen in de checkout van Fleurop kiezen voor internationale betaalmethoden als American Express en Maestro.

 

Giftcards

Bloemen zijn een populair cadeau. Daarom heeft Fleurop ook een eigen giftcard, de Fleurop Bloemenbon. De cadeaukaart kan zowel online als bij de lokale Fleurop bloemist worden uitgegeven. Ook is het mogelijk om het boeket te betalen met andere cadeaukaarten, waaronder de VVV-giftcard.

 

Achteraf betalen

Omdat Fleurop ook veel zakelijke bestellingen in verwerking neemt, is achteraf betalen een onmisbare toevoeging aan de checkout. In overleg met Buckaroo is ervoor gekozen om de achteraf betaalmethode AfterPay | Riverty op te nemen in het betaaloverzicht.

 

Mobiel betalen

Ook mobiel betalen kan bij Fleurop. Met Payconiq kan een klant betalen door het scannen van een QR-code. Zonder te worden doorgeleid naar de bank, wordt de betaling met één druk op de knop afgerond. Met de ondersteuning van Payconiq faciliteert Fleurop online en offline betalingen op de Belgische markt.

Fleurop bloemenbon

"Vanwege ons ruime aanbod aan betaalmethoden, is het fijn dat alles bij één partij geregeld is. Hierdoor zijn alle transacties overzichtelijk, wat erg prettig werkt."

 

— Leonie van Zante, e-commerce Fleurop Interflora

Specificaties Fleurop

Branche Created with Sketch. Branche
Webshopsoftware Created with Sketch. Webshopsoftware
Maatwerk
Webpartner Created with Sketch. Webpartner
-
credit-card Created with Sketch. Onderwerp

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Net als Fleurop ook een eigen (online) giftcard?