MaxiAxi

"Het tonen van alle betaalmethoden is in onze ogen het creëren van een doolhof"

Betaalbaar licht en geluid

MaxiAxi is specialist in DJ Gear en alles daaromheen. Denk aan subwoofers, rookmachines, lasers, speakers, maar ook keyboards, gitaren en karaoke-sets. Kenmerkend aan het bedrijf is dat alle medewerkers liefhebbers en experts zijn van licht en geluid, tot aan de klantenservice toe. Passie is volgens Sven van Laar, e-commercemanager bij MaxiAxi, één van de drijfveren van het bedrijf. “Het belangrijkste voor ons is om een klantenbase op te bouwen met mensen die echt fan zijn van onze artikelen.”

MaxiAxi over Black Friday

MaxiAxi houdt jaarlijks een uitgebreide Black Friday campagne. De campagne bestaat uit hoge kortingen, maar anders dan bij sommige andere webshops, worden de prijzen niet eerst kunstmatig opgehoogd. "Wij zijn van mening dat de consument hier gemakkelijk doorheen prikt en dat tast je naam aan." Met een geselecteerd assoritment van goedlopende artikelen profiteert de consument dus daadwerkelijk van voordeel tijdens Black Friday bij MaxiAxi.

De tip van Sven 💡

"Kijk doorlopend naar je data. Let op welke product(groepen) goed verkopen en op welke tijdstippen je kanalen het beste presteren. Doe dit ook een week voor de start van je Black Friday campagne. Zijn er artikelen die veel worden bekeken, maar niet vaak worden gekocht? Waarschijnlijk oriënteert de consument zich daarop. Plaats daarom juist deze artikelen op je landingspagina."

Licht en geluid kopen via MaxiAxi en afrekenen met iDEAL, AfterPay | Riverty of creditcard.
Licht en geluid kopen via MaxiAxi en afrekenen met iDEAL, AfterPay | Riverty of creditcard.

Usertesting bij online betalen

MaxiAxi ‘Betaalbaar licht en geluid’ is in 2010 gestart met een webshop. Sven: “Intern streven we altijd naar perfectie en proberen we voorop te lopen in gebruikerservaring. We proberen graag nieuwe ideeen uit waarbij de klant centraal staat. Het betaalproces is daarbij natuurlijk van groot belang. Via usertesting willen we erachter komen wat er nodig is om de ideale omgeving te creëren. Hierin sturen we veel op data. En natuurlijk kijken we ook naar de grootmachten binnen webwinkelland om nieuwe inzichten te verkrijgen. Het zal geen verrassing zijn dat iDEAL en AfterPay | Riverty de meest gekozen betaaloplossingen zijn in onze shop.”

Beperkte selectie betaalopties

Op dit moment heeft de webshop iDEAL, Bancontact, AfterPay | Riverty (via Buckaroo), SEPA bankoverschrijving, creditcard en PayPal in de checkout staan. “Het is voor ons de uitdaging om klanten zo goed en snel mogelijk te bedienen. Dit doen we door een overzichtelijke checkout. Snelheid is hierin belangrijk en daarnaast zorgen we dat de klant kan kiezen tussen de verschillende betaalmethoden. Maar niet teveel", waarschuwt Sven. "Als we zien dat een bepaalde betaalmethode teveel vragen oproept dan tonen we deze niet meer. Het tonen van alle betaalmethoden is in onze ogen namelijk het creëren van een doolhof."

MaxiAxi kiest voor een one-page checkout.
MaxiAxi kiest voor een one-page checkout.

Inspelen op betaaltrends

“Naast vertrouwen en persoonlijk contact hechten wij veel waarde aan doorontwikkeling. Bij Buckaroo ervaren wij dit bijvoorbeeld met het aansluiten van nieuwe betaalmethoden. Het is als klant zijnde fijn om te weten dat je partners alles doen om met de tijd mee te gaan. Een goed voorbeeld hiervan is het contact met de client support medewerker die ons tijdens de migratie heeft bijgestaan. Hij was daadwerkelijk altijd bereikbaar, ook voor de kleinste vragen. Maar ook onze relatiemanager die regelmatig even langs komt (en ons kantoor in Almelo is niet om de hoek). Het kan zo zijn dat we dan een tijdje praten over de ontwikkelingen in onze branche."

 

Eerst je pakket ontvangen en daarna betalen? Dat kan.
Eerst je pakket ontvangen en daarna betalen? Dat kan.

Achterafbetalen via AfterPay | Riverty

De mogelijkheid om achteraf te betalen is een relatief jonge betaalmethode in e-commerceland en niet elke webshop biedt deze betaalmogelijkheid aan. Hoe denkt MaxiAxi over één van hun meest gekozen betaalmethode AfterPay | Riverty?

 

Sven: “AfterPay | Riverty is een mooie ontwikkeling op betaalvlak voor consumenten. Het maakt het bestellen zeer gemakkelijk en als het product toch niet helemaal naar wens is dan kan de consument gewoon (kosteloos) retourneren zonder vooraf te hebben betaald. Het aanbieden van AfterPay | Riverty zorgt in mijn ogen daarmee voor vertrouwen bij de klant.”

"We zijn niet bang om nieuwe dingen uit te proberen, ik verwacht daarom dat we in de toekomst zeker nog innovatieve projecten zullen lanceren."

— Sven van Laar, e-commercemanager MaxiAxi

Vooruitkijken en innoveren

MaxiAxi probeert regelmatig een nieuwe betaalmethode uit. "Eigenlijk biedt Buckaroo ons het complete plaatje, je hebt de meest voorkomende betaaloplossingen zoals iDEAL maar ook innoverende betaaloplossingen.” Soms lijkt een nieuwe betaalmethode echter eerder voor verwarring te zorgen dan extra conversie geeft hij aan, toch blijven ze vooruitkijken.

 

"We zijn niet bang om nieuwe dingen uit te proberen, ik verwacht daarom dat we in de toekomst zeker nog innovatieve projecten zullen lanceren." Er blijken genoeg re-design en implementatie-plannen op de plank te liggen. "Onze producten zijn zeer geschikt voor een feestje, het moet daarom ook een feestje zijn om bij MaxiAxi een bestelling te plaatsen", knipoogt Sven.

 

MaxiAxi klantenservicemedewerkers zijn experts in licht en geluid.

Specificaties MaxiAxi

Branche Created with Sketch. Branche
Webshopsoftware Created with Sketch. Webshopsoftware
Webpartner Created with Sketch. Webpartner
Stimmt en Traffic Today
credit-card Created with Sketch. Onderwerp

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Welke betaalmethoden kies jij voor je checkout?