The Ocean Cleanup

Eenvoudig online doneren

Over The Ocean Cleanup

Gestart als een goed idee, nu een goed doel. The Ocean Cleanup is een initiatief van Nederlander Boyan Slat, de Nederlander bedacht in 2012 een manier om op grote schaal plastic afval uit de oceaan op te ruimen. Toen The Ocean Cleanup het project begon was er meteen internationale interesse gewekt. Doneren op de website kan in meerdere valuta en is bovendien zo laagdrempelig mogelijk.

Donatiemodule op de website

Femke Hoes, legal & finance coördinator bij The Ocean Cleanup: "In 2014 maakten wij doneren mogelijk via de website. De wens daarbij is om zoveel mogelijk betaalgemak te bieden, afgestemd op de bezoeker. We weten in welk land de donateur zich bevindt. Op basis daarvan wordt een toegespitst aantal betaalopties aangeboden, waaronder PayPal en creditcards. Het heeft geen zin om een Amerikaan iDEAL voor te schotelen.”

“Zorg dat de donateur in een paar stappen een keuze kan maken en zorg voor een gemakkelijk betaalproces.”

— Femke Hoes, legal & finance bij The Ocean Cleanup

Eenmalig of periodiek doneren

De online donatiemodule is zo eenvoudig mogelijk gehouden, met niet te veel betaalopties. Doneren aan The Ocean Cleanup kan in Euro of in Dollar (USD). De donateur vult het bedrag in en kiest uit een éénmalige of periodieke donatie. Zowel eenmalige als terugkerende betalingen worden door Buckaroo automatisch verwerkt.

"Het betaalproces moet niet gaan voelen als huiswerk. Besteed tijd aan de interface."

— Femke Hoes, legal & finance bij The Ocean Cleanup

Boyan Slat online doneren
The Ocean Cleanup online doneren

Doneren moet voelen als maatwerk

Creatief op zoek naar de gemakkelijkste manier van betalen is voor The Ocean Cleanup van groot belang. Niet alleen grote investeringen, maar ook zeker kleine(re) particuliere donaties zijn welkom. Femke's tip? Denk vanuit de donateur.

"Online doneren is een massaproduct, dat moet aanvoelen als maatwerk. Zorg dus dat de donateur in een paar stappen een keuze kan maken en zorg voor een gemakkelijk betaalproces."

— Femke Hoes, legal & finance bij The Ocean Cleanup

Speciaal tarief Goede Doelen

Buckaroo hanteert speciale tarieven voor Goede Doelen, zowel voor eenmalige en terugkerende donaties. Meer weten? Bekijk de mogelijkheden op onderstaande pagina.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases