Bancontact aanbieden in je webshop

De bekendste online betaalmethode van België

Wat is Bancontact?

Bancontact is de bekendste online betaalmethode in België. De betaling wordt afgerond in de eigen internetbankieromgeving. Het is een gegarandeerde betaalmethode, dat wil zeggen: het geld wordt direct overgemaakt en kan niet worden teruggedraaid. Deze manier van online betalen komt overeen met het Nederlandse iDEAL. Belgische consumenten betalen in winkels, restaurants en online regelmatig via Bancontact met hun smartphone via de Bancontact Payconiq App.

Hoe werkt Bancontact?

Een betaling met Bancontact is vergelijkbaar met die van een iDEAL-betaling. Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met de vertrouwde internetbankieromgeving van de koper. De betaling wordt voltooid en vanuit Buckaroo wordt real-time de status van de transactie doorgegeven.

 

Een bijkomend voordeel is dat het een directe en gegarandeerde betaling betreft, dit zorgt voor zekerheid en veiligheid. De betaling kan namelijk niet worden teruggedraaid door de koper.

Betalen via de Bancontact op je website

Voordelen van Bancontact

  • Meest gekozen online betaalmethode in België
  • 100% gegarandeerde betaling, dus geen risico's
  • Omnichannel bereik: offline, online en mobiel via de Bancontact Payconiq App
  • Direct inzicht op de status van de betaling in de Buckaroo Payment Plaza

Bancontact koppelen aan je webshop?

Neem je Bancontact rechtstreeks af bij Buckaroo? Dan kunnen je klanten ook met de Payconiq by Bancontact app betalen. Er zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Je betaalt alleen het gebruikelijke transactietarief.

 

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Meer conversie met de Bancontact Payconiq App

De oude Bancontact-app werd in januari 2019 vervangen door de nieuwe Payconiq by Bancontact-app in België. Via de Payconiq by Bancontact-app kunnen alle Bancontact betalingen met een QR-code gemakkelijk uitgevoerd worden.

 

Is België jouw afzetmarkt? Reden te meer om deze mobiele betaalmethode aan het te bieden in je checkout. Van alle Bancontact betalingen gaat 33% via de app. Merchants die behalve Bancontact ook de mobiele betaalmethode aanbieden op hun website, ervaren dat dit 15 tot 20% meer conversie oplevert.

"De Bancontact Payconiq App is er voor alle Belgen. Van bij de start wordt ze ondersteund door 20 banken en kan ze bij maar liefst 290.000 betaalpunten in België gebruikt worden. De app werkt zowel op de besturingssystemen iOS als Android, waardoor ze bruikbaar is op haast alle smartphones."

 

— Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company

Wat zijn Bancontact Wallet Initiated Payments (WIP)?

Bancontact WIP is een recente toevoeging op de bestaande Bancontact dienstverlening. Met deze uitbreiding op Bancontact is het mogelijk om je Belgische klanten met één klik te laten afrekenen en kunnen vervolgtransacties bij dezelfde verkoper sneller worden afgerond.

One-Click en Recurring Payments

Met Bancontact Wallet Initiated Payments (WIP) kunnen vervolgbetalingen sneller worden afgerond. De betaler geeft alleen bij de eerste betaling een volledige authorisatie, waardoor bij een opvolgende betaling alleen 'een click' volstaat. Naast One-Click Payments zijn ook Recurring Payments mogelijk. 

 

Hoe vraag je Bancontact WIP aan?

Voor Bancontact WIP is een aparte aanvraag nodig. Buckaroo kan je begeleiden in dit traject. Bancontact WIP is alleen beschikbaar voor bedrijven met minimaal 25.000 Bancontact-transacties per kwartaal*.

 

*Ben je op zoek naar een eenvoudige manier van periodiek betalen voor je Belgische klanten? Maar heb je te weinig transacties voor Bancontact WIP? Kijk dan eens op onze pagina's recurring payments of subscription services voor passende betaaloplossingen.

Download de Bancontact factsheet

Wil jij alle informatie over Bancontact in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de Bancontact factsheet.

Lees ook:

Uitbreiding van Bancontact betaaloplossing met one-click en recurring payments via Buckaroo

Met Bancontact WIP kunnen partijen die Belgische betalingen verwerken via Buckaroo gebruikmaken van One-Click-Payments en Recurring Payments via Bancontact.

Lees meer

Whitepaper - De ideale betaalstrategie

Om klanten voor je te winnen en te behouden. Download gratis onze whitepaper met tips voor de ideale betaalstrategie.

Lees meer

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: