Alles over het nieuwe iDEAL2.0

De vernieuwde vorm van de populairste betaalmethode van Nederland

Wat is iDEAL 2.0?

IDEAL is al sinds 2005 de meest vertrouwde vorm van online betalen. Zo wordt 70% van alle online consumentenaankopen in Nederland betaald met iDEAL. Aangezien het koopgedrag van consumenten is veranderd, heeft iDEAL inmiddels een vernieuwde vorm gelanceerd: iDEAL 2.0.

 

Op korte termijn verandert er nog weinig. Wel zullen klanten die nu gebruikmaken van een Buckaroo betaalpagina, gebruik gaan maken van de nieuwe iDEAL 2.0 pagina. Deze betaalpagina wordt door iDEAL zelf aangeboden en komt dus in de plaats van de Buckaroo iDEAL checkout.

 

Een betaling met iDEAL 2.0 wordt meteen bevestigd en is dus een directe betaalmethode. Daarnaast is de betaling gegarandeerd waardoor het een fijne betaalmethode is voor de verkopende partij. 

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Wanneer wordt iDEAL 2.0 gelanceerd?

iDEAL 2.0 zal in verschillende fases worden opgeleverd en zal in de toekomst worden voorzien van nog meer functionaliteiten. Hierdoor blijft iDEAL 2.0 voldoen aan veranderende klantwensen en wordt het betaalproces nog klantvriendelijker .  Lees hieronder welke toekomstige functionaliteiten je kunt verwachten!

Toekomstige functionaliteiten

Sommige functionaliteiten van iDEAL 2.0 worden in de loop van 2024 gepubliceerd:   

  • Om optimaal gebruik te maken van iDEAL 2.0 kunnen gebruikers een iDEAL profiel aanmaken. Hierin kunnen gebruikers een voorkeursrekening toevoegen. Ook is er de mogelijkheid om adresgegevens toe te voegen.

  • Dankzij het iDEAL profiel wordt het betaalproces gemakkelijker omdat er meteen kan worden betaald met de voorkeursrekening. 

  • Daarnaast kan het aankoopproces worden versnel dankzij de optie “snel bestellen”. Wanneer een betaler in de checkout voor deze optie kiest, worden bezorggegevens meegestuurd. Dit is niet alleen sneller maar zorgt er ook voor dat de bezorging minder foutgevoelig is.
  • Verder zullen er in de toekomst nog meer extra diensten worden toegevoegd. Bijvoorbeeld nieuwe betaalopties zoals terugkerend of later betalen. Ook de iDEAL in3 pilot die wij nu in partnership met iDEAL en in3 aanbieden, kan mogelijk onderdeel van iDEAL 2.0 worden. Nieuwe betaalopties zullen samen met de markt worden ontwikkeld.
Webshop Betalingen Accepteren met de Buckaroo Smart Checkout

Geen Stichting Derdengelden meer in rekeningoverzicht

Vanaf april 2019 ziet de consument bij iDEAL-betalingen via Buckaroo geen St. Derdengelden meer op het afschrift staan.

Lees meer

Een iDEAL betaallink meesturen

Met de komst van de iDEAL betaallink zal de uitfasering van de acceptgiro nog sneller gaan verlopen. 

Lees meer

Whitepaper - De ideale betaalstrategie

Om klanten voor je te winnen en te behouden. Download gratis onze whitepaper met tips voor de ideale betaalstrategie.

Lees meer

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: