Stuur een iDEAL betaallink

Betalen per e-mail, QR of SMS

iDEAL betalen via e-mail en sms

iDEAL wordt vaak in webshops gebruikt als directe betaalmethode. Maar je kunt iDEAL ook inzetten voor betalingen achteraf en betalingen via iDEAL QR. Dit doe je door een iDEAL betaallink mee te sturen in een e-mail of sms. Deze betaallink leidt de consument naar een betaalpagina. Met deze link kun je naast iDEAL ook andere betaalmethoden aanbieden, zoals creditcard en PayPal. De consument kan de gewenste betaalmethode zelf selecteren op de betaalpagina.

De voordelen van een betaallink

  • Eenvoudig digitaliseren van je facturatieproces
  • Facturen worden sneller betaald met een betaallink
  • Volledig op te maken in eigen huisstijl
  • Ook te gebruiken voor betaalherinneringen
  • Aanbod van diverse betaalmethoden: iDEAL, PayPal en meer
  • Uitgebreide payment rapportagemogelijkheden

Zelf je betaalverzoek customizen

De e-mail of sms met de betaallink kun je naar wens opmaken. Jij bepaalt zelf de vormgeving en tekst. Een digitale factuur of ander betaalverzoek wordt beter ontvangen en betaalt wanneer het de look and feel van jouw eigen bedrijf heeft.

Hoe herken je een veilige of juiste frauduleuze betaallink?

Hoe herken je een veilige betaallink?

Soms klikken we als consument automatisch op een betaallink zonder te controleren of de afzender betrouwbaar is. Helaas komt het de afgelopen jaren steeds vaker voor dat fraudeurs hier misbruik van maken. De links van fraudeurs en veilige betaallinks zijn soms wat lastig van elkaar te onderscheiden als je niet weet waar je op moet letten. Als bedrijf kun je hierover duidelijkheid geven. Informeer je klanten pro-actief over het herkennen van een veilige betaallink die van jou afkomstig is.  Laat de klant weten wanneer ze jouw betaalverzoek kunnen verwachten en hoe deze eruitziet. Zorg er ook voor dat de afzender van de betaallink herkenbaar is. Gebruik je eigen tone-of-voice. Ben je informeel met je klanten? Voer dit dan door in het betaalverzoek. Herkenbaarheid zorgt voor veilige betaallinks. 

Betaallinks ter vervanging van de acceptgiro

Fondsenwervende organisatie MAF Nederland is voor financiële steun afhankelijk van donaties. Veel brachten nog acceptgiro's naar de bank voor het doen van vrijwillige giften. Met het verdwijnen van de acceptgiro heeft MAF Nederland ingezet op andere betaalmogelijkheden zoals betaallinks. Lees hier het verhaal.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden:

Een iDEAL betaallink meesturen

Met de komst van de iDEAL betaallink zal de uitfasering van de acceptgiro nog sneller gaan verlopen. 

Lees meer

Hoe maak je een betaalherinnering zo klantvriendelijk mogelijk?

Het percentage betaalde facturen wordt mede beïnvloed door het optimaal inrichten en vormgeven van je betaalherinnering. Bekijk onze tips.

Lees meer

Blijf op de hoogte van onze producten en de laatste betaaltrends!