iDEAL QR

Laat je klanten eenvoudig mobiel betalen

(Kies PayPerEmail in je betaalmethodenkeuze)

Over iDEAL QR

iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Consumenten betalen in webshops met iDEAL en ook facturen worden vaak via een iDEAL betaallink voldaan. Met de komst van iDEAL QR kan nu ook via smartphone betaald worden met iDEAL. Een iDEAL QR-code scan je met de scanner van je bank app. Klanten van Triodos en bunq scannen met de camera van hun telefoon, generieke QR-scannerapp of de gratis iDEAL-app. Handig, want daarbij zijn indentifiers en random readers niet (altijd) meer nodig. Zo kunnen consumenten altijd en overal eenvoudig met iDEAL betalen zonder fouten te maken in de betaalgegevens.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

iDEAL QR voor ondernemers

Diverse toepassingen
Ondernemers en bedrijven kunnen de iDEAL QR aanbieden als betaalmethode op facturen, in de checkout van een webwinkel, in een bushokje, in een showroom, op collectebussen of ter vervanging van het pinapparaat. De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel digitaal als geprint. Buckaroo biedt jou de mogelijkheid om een digitale QR te gebruiken op je betaalpagina.

 

iDEAL QR code genereren
Indien je iDEAL QR wilt gaan gebruiken heb je een actief iDEAL-contract nodig. Deze is verkrijgbaar via Buckaroo. Je kunt daarbij zelf in jouw contract aangeven via welke bank de transacties mogen verlopen. Consumenten kunnen zelf het bedrag aanpassen. Het genereren van een iDEAL QR-code kan via de Buckaroo Payment Plaza middels het uploaden van een .csv bestand.

Scan en betaal via iDEAL QR

Door een iDEAL QR code te scannen wordt een betaalopdracht klaargezet in de mobiel bankieren App van de consument. Om de transactie af te ronden geeft de consument goedkeuring met vingerafdruk of pincode. De iDEAL QR-code is te herkennen aan het vertrouwde roze iDEAL-logo in het midden van de code.

iDEAL QR betaalflow hoe werkt het?

Probeer het zelf

Benieuwd hoe een iDEAL QR code betaling werkt? Probeer het dan zelf door de QR code te scannen.

iDEAL QR code - doe een testbetaling
iDEAL QR code - doe een testbetaling

De voordelen van iDEAL QR

  • Mobiel betalen met een vertrouwde Nederlandse betaalmethode
  • Laagdrempelig betalen of doneren via QR-code
  • Eerste stap naar digitalisering van jouw facturen
  • Betalen met zowel iOS als Android smartphones
  • Betalen via internetbankieren
  • Automatisch QR-codes genereren
  • Snel en gemakkelijk betalen en doneren
  • Meer dan 10 aangesloten Nederlandse banken

(Vink PayPerEmail aan in je betaalmethodenkeuze)

iDEAL-QR ter vervanging van de acceptgiro

Currence, de producteigenaar van de acceptgiro, heeft aangekondigd dat de acceptgiro per 1 juni 2023 komt te vervallen. De reden is dat het gebruik ervan flink is afgenomen. Fondsenwervende organisaties en goede doelen hebben vaak een deel van hun financiële steun te danken aan giften via de acceptgiro. Daarom is het verstandig om donateurs tijdig te wijzen op de komende veranderingen. Lees hier hoe Mission Aviation Fellowship (MAF Nederland) inzet op andere betaalmogelijkheden, zoals iDEAL-QR.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden:

Blijf op de hoogte van onze producten en de laatste betaaltrends!


Lees meer

Hoe maak je een betaalherinnering zo klantvriendelijk mogelijk?

Het percentage betaalde facturen wordt mede beïnvloed door het optimaal inrichten en vormgeven van je betaalherinnering. Bekijk onze tips.

Lees meer

Een iDEAL betaallink meesturen

Met de komst van de iDEAL betaallink zal de uitfasering van de acceptgiro nog sneller gaan verlopen. 

Lees meer

Over vijf jaar worden 75% van alle zakelijke aankopen online gedaan

B2b e-commerce is relevanter dan ooit dit blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022. Interessante vraag is: hoe wordt er zakelijk online betaald?

Lees meer