Online identificeren via eigen bank

Een snelle en veilige manier van identiteit bevestigen

Identificeren met iDIN

Eenvoudig en veilig kunnen inloggen, klanten online kunnen identificeren of leeftijd kunnen controleren bij de aankoop van bijvoorbeeld alcoholische dranken. Dit alles is mogelijk met iDIN. Het maakt het inlog en betaalproces voor jouw klanten een soepele ervaring. Dit draagt bij aan een optimale customer journey.

 

Wil jouw bedrijf jullie klanten een veilige en gebruiksvriendelijke manier van inloggen en identificeren aanbieden? Dan is iDIN dé oplossing.

Online veilig en eenvoudig inloggen met iDIN

Eenvoudig inloggen met iDIN

Tegenwoordig heeft iedereen een groot aantal online accounts. Met vaak eigen inlognamen en wachtwoorden. Hoe groot is dan de frustratie als je die, net als je lekker online wilt shoppen, bent vergeten. Met iDIN behoort dit probleem tot het verleden. Met iDIN logt jouw klant overal op één en dezelfde manier in. Door zich te identificeren via zijn bank. Vergelijkbaar met de manier waarop je inlogt bij het internetbankieren. 

iDIN: de manier van online identificeren

Jouw klanten hebben nooit meer een wachtwoord nodig als ze zich kunnen identificeren met iDIN. Dat is niet alleen veilig, het is klantvriendelijk én verhoogt conversies. Dit met de bekende en veilige inlogmethode van jouw bank. Zo kan jouw klant bijvoorbeeld in een paar stappen een verzekering of mobiel abonnement afsluiten of tickets kopen.

  1. Op jouw website kiest de klant voor identificeren met iDIN
  2. De klant selecteert de eigen bank en komt vervolgens terecht in de eigen bankomgeving
  3. Hier logt de klant in zoals bij internetbankieren
  4. De persoonsgegevens die jij als ondernemer wilt hebben, worden automatisch ingevuld/getoond aan de klant
  5. De klant klikt op akkoord en is direct geïdentificeerd.
Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

iDIN werd in 2020 het vaakst gebruikt voor betrouwbare online identificatie (63%). Dit kwam neer op 7,5 miljoen iDIN-transacties. 

— Onderzoek Currence (eigenaar iDIN)

Leeftijd bevestigen met iDIN veilig en vertrouwd

Wijntje kopen? Eerst even je leeftijd bevestigen met iDIN

Kunnen jouw klanten producten bij jouw kopen waarvoor een online leeftijdsverificatie verplicht is? Te denken valt aan alcholische dranken, festival tickets of diensten. Ook dit kan veilig en eenvoudig via iDIN. De klant hoeft enkel dezelfde stappen te doorlopen als bij het online identificeren. Als ondernemer krijg je van iDIN terug of de klant in kwestie inderdaad ouder is dan 18. Verdere privégegevens als bijvoorbeeld geboortedatum worden niet versterkt. Enkel een duidelijk "ja" of "nee". 

 

Zo verkoop je nooit aan klanten die deze aankoop nog niet mogen doen. 

Voordelen van iDIN

  • Veilig en eenvoudig online identificeren
  • Voorkomt frustratie bij de klant van vergeten wachtwoorden en inlognamen
  • AVG-compliant doordat de identificatiemethode voldoet aan de Algemene Verordening gegevensbescherming
  • Invullen van persoonsgegevens is niet meer nodig
  • Beschermt tegen identiteitsfraude door actieve fraudemonitoring via de banken
Voordelen van iDIN online identificatie

iDIN aanbieden op je website?

Wil je meer informatie ontvangen van één van onze experts? Vraag dan iDIN aan en wij helpen je meteen op weg.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Download de iDIN factsheet

Wil jij alle informatie over iDIN in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de iDIN factsheet.

Gerelateerde artikelen

Tokens als betaalmiddel? Dit kun je ermee

Mede dankzij blockchain staan tokens weer flink in de belangstelling. Maar wat is een token precies? En wat kun je er nu al mee?

Lees meer

Rens vertelt over plugins

"Heb je een webshop bij een partij zoals Magento, WooCommerce, Shopware, PrestaShop of Lightspeed? Dan is mijn tip is simpel: koppel je webshopsoftware aan één van onze gratis betaalplugins."

Lees meer

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: