SEPA Direct Debit - voor Europese bankoverschrijvingen

Automatisch incasso's verwerken

Wat is SEPA Direct Debit?

De betaalmethode SEPA Direct Debit maakt het mogelijk om vanaf elke eurorekening te incasseren. Om te kunnen incasseren is een SEPA machtiging nodig. Incasseren kan zowel eenmalig als doorlopend. Voorbeelden zijn een periodieke incassering van contributie of abonnementsgelden.

SEPA Direct Debit kan rechtstreeks via de bank, maar wordt vaak afgenomen bij Buckaroo in combinatie met credit management, zodat je jouw debiteuren beter kunt beheren en mislukte incasso's kan managen.

 

Wat deze betaalmethode kenmerkt is dat het een gemakkelijke en vertrouwde vorm van betalen is voor de consument. En het geeft de merchant de mogelijkheid om het bedrag zelf te kunnen innen. SEPA direct debit wordt voornamelijk ingezet bij abonnementsdiensten, streamingdiensten en bij het (eenmalig) afrekenen van lage bedragen. 

Hoe werkt SEPA Direct Debit?

Het uitvoeren van SEPA Direct Debits via ons systeem is eenvoudig en kan in verschillende vormen. Zo kun je direct het bankrekeningnummer vragen en een SEPA Direct Debit transactie doen of starten met een iDEAL-transactie. Zo'n iDEAL-transactie kan eenmalig of herhalend. In het laatste geval kunnen betaalgegevens zoals naam en IBAN worden opgeslagen bij de eerste iDEAL-transactie, zodat deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van recurring incassotransacties. 

SEPA machtiging

Met de introductie van de digitale incassomachtiging is een eerste transactie met iDEAL niet langer nodig voor controle van het bankrekeningnummer. Er vindt direct een online authenticatie plaats en naast het bankrekeningnummer heb je ook de zekerheid dat er geen incassoblokkade van toepassing is en het Melding Onterechte Incasso (MOI) risico komt te vervallen.

Heb je een betaalovereenkomst om te mogen incasseren bij jouw zakelijke klant? Dan kunnen wij ook B2B SEPA Direct Debit betalingen verwerken.

Voordelen van SEPA Direct Debit

  • Eenmalige en doorlopende SEPA Direct Debits
  • Incasso's uit heel Europa verwerken
  • De mogelijkheid voor refunds en creditnota's
  • Combinatie met e-Mandate (machtiging) mogelijk

Hoog inningspercentage met Credit Management

Met het intelligente Credit Management systeem kun je de opvolging van SEPA Direct Debits volledig automatiseren. Stel zelf een eigen betaal en herinneringschema in. Niet alleen herincassering is mogelijk, maar ook andere vormen van betaalverzoeken bijvoorbeeld een iDEAL betaallink.

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: