Tegoedvoucher

Stuur jouw klanten een code ter waarde van een bepaald bedrag

Buckaroo voucher

Je vaste of juist nieuwe klanten een cadeautje geven? Of in een campagne extra traffic en omzet te genereren? Een voucher zou in bovenstaande gevallen een oplossing kunnen bieden.

Wat is een tegoedvoucher?

De tegoedvoucher of een tegoedbon kan uitgegeven worden ter promotie van je bedrijf of als goedmakertje. Anders dan een kortingscode gaat het bij een tegoedvoucher om een zelf te bepalen bedrag dat kan worden ‘weggegeven’. Een tegoedvoucher kan helpen bij klantloyaliteit. Zo kun je bijvoorbeeld een tegoedvoucher ter waarde van €5,- per e-mail toe te sturen in de maand waarin de klant jarig is of na het inschrijven voor de nieuwsbrief. Ook wordt dit type voucher vaak campagnematig ingezet om extra traffic en omzet te genereren. Daarnaast kan het in het huidige economische klimaat bittere noodzaak zijn om je klanten onder bepaalde voorwaarden tegoedvouchers aan te bieden. Daarmee kun je in ieder geval een bepaalde mate van ‘uitgestelde’ dienstverlening aanbieden.

 

Elke voucher heeft een waarde in euro’s en is uniek. Buckaroo maakt een eenvoudige implementatie mogelijk waarbij Buckaroo bij besteding van de tegoedvoucher, alle controles uitvoert zoals het bepalen van het beschikbare saldo en de geldigheid van de voucher. Het genereren en beheren van de vouchers kan zowel handmatig ingericht worden binnen onze Buckaroo Plaza als ook geautomatiseerd via een koppeling met het eigen systeem.

Zet tegoedvouchers in als onderdeel van je marketingstrategie
Zet tegoedvouchers in als onderdeel van je marketingstrategie

Voordelen van een tegoedvoucher

  • Verhogen van de klantloyaliteit
  • Een voucher uitgeven bij het niet (tijdig) kunnen leveren geeft meer financiële zekerheid dan gelden terugstorten
  • Jij bepaalt zelf de voorwaarden van je tegoedvouchers
  • Stimuleren van extra aankopen

Hoe werkt betalen met een tegoedvoucher?

Jij bepaalt of de voucher in één keer of in delen te besteden is, dit kan individueel per voucher of per campagne ingesteld worden. Ook is er de mogelijkheid om de tegoedbon in delen in te wisselen. Buckaroo herkent dubbelgebruikte betalingen en leidt eventuele mislukte betalingen weer terug naar de checkout. Dit resulteert in een gebruiksvriendelijkproces voor de consument en voor jouw bedrijf in een overzichtelijke administratie en de beschikbaarheid van de benodigde rapportages voor de boekhouding.

 

Webwinkelier bepaalt de voorwaarden

Of er verdere voorwaarden gelden voor het kunnen besteden van de voucher is aan de webwinkelier. Indien een minimaal orderbedrag geldt of niet in te wisselbaar op bepaalde producten kun je ervoor kiezen de betaalmethode niet te tonen op de betaalpagina wanneer niet aan de voorwaarde(n) wordt voldaan.

Uitvragen voucher saldo

Het saldo van een voucher kan op ieder gewenst moment worden uitgevraagd via Buckaroo, zodat jouw klant geïnformeerd kan worden over het beschikbare saldo. Tevens wordt refunden van de voucher ondersteund, waarbij het refundbedrag nooit hoger kan liggen dan de totale waarde van de voucher of het bestede bedrag.

 

Vouchers processing verwerkt

Belangrijk aspect bij het genereren en uitgeven van tegoedvouchers, is dat bij het uitgeven van dit type vouchers financieel een reservering aangemaakt dient te worden voor het totaal in vouchers uitgegeven bedrag. De tegoedvoucher is een betaalmiddel zonder dat er daadwerkelijk een geldstroom plaatsvindt. Voor Buckaroo is de tegoedvoucher dan ook een betaalmethode die ‘processing’ verwerkt wordt en waar reporting op plaatsvindt en geen uitbetaling.

Giftcard van MyJewellery, deze worden gezien als een cadeau en terwijl een voucher meer geschikt is voor campagnes.
Giftcard van MyJewellery, deze worden gezien als een cadeau en terwijl een voucher meer geschikt is voor campagnes.

Wat is het verschil tussen een tegoedvoucher en een giftcard?

Een tegoedvoucher is eigenlijk een soort giftcard. Het verschil zit meer in de toepassing dan dat er een werkelijk technisch verschil is. Een giftcard wordt gekocht en een voucher wordt door het bedrijf of webshop verstrekt. Een voucher kun je daarnaast dus ook als alternatief zien voor een refund (zo wordt een giftcard vaak niet gebruikt). 

 

De vormgeving van een tegoedvoucher kan zo simpel zijn als een code in een e-mail. Maar kan ook prima mooi vormgegeven worden als pas. In dat laatste geval lijkt een tegoedvoucher soms qua uiterlijk erg op een giftcard.

 

Een tegoedvoucher is perfect voor een campagne. Maar wil je structureel klanten werven en werken aan je branding? Dan is het hebben van een eigen cadeaukaart misschien een goed idee.

Meest gestelde vragen over tegoedvouchers

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Lees ook:

Hoe rendabel is het om als webshop een eigen giftcard te hebben?

Cadeaubonnen, giftcards, fashioncheque’s hoe relevant zijn deze voor webwinkels? En zijn giftcards een effectief hulpmiddel tijdens corona? Buckaroo onderzocht het.

Lees meer

De cadeaukaart accepteren: doen of niet?

Er worden in Nederland jaarlijks voor miljarden euro’s aan cadeaukaarten verkocht. Daar kun je als webwinkelier dus maar beter aan meedoen. Of niet?

Lees meer

Buckaroo komt met oplossing voor bestedingslimiet cadeaukaarten

Om witwassen te voorkomen is een nieuwe regelgeving die ervoor heeft gezorgd dat online giftcards of cadeaukaarten vanaf heden een bestedingslimiet hebben van 50 euro. Buckaroo heeft hiervoor een technische oplossing gebouwd in de Smart Checkout.

Lees meer

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: