V PAY - debitcard van Visa

Veilig en eenvoudig online betalen

Wat is V PAY?

V PAY is het SEPA debitcard merk van Visa Europe. Met deze debitcard zijn consumenten in heel Europa in staat om veilig en eenvoudig zowel online als offline betalingen te doen. V PAY wordt door talrijke buitenlandse banken uitgegeven. Het is dan geïntegreerd in de lokale bestaande betaalkaartprogramma’s (pinpas) van de deelnemende banken. Zo zijn er in Duitsland al meer dan 10 miljoen V PAY-kaarten in omloop. Net als voor Maestro, de bekende debetkaart van MasterCard, geldt dat V PAY betalingen gegarandeerde betalingen zijn die de consument niet kan terugdraaien. Dit geeft jou als ondernemer extra zekerheid en maakt het een ideale betaalmethode om aan je klanten te bieden. Veiligheid is van groot belang bij het maken van je keuze betreffende online betaalmethoden. V PAY maakt net als Visa gebruik van het veiligheidsprotocol Verified by Visa. Dit zorgt voor extra veiligheid bij betalingen met deze betaalwijze.

Hoe werkt V PAY?

1. Nadat de betaler gekozen heeft voor V PAY worden kaartgegevens, kaartnummer en vervaldatum gevraagd in te vullen. 
2. Vervolgens kan met een identifier een unieke transactiecode worden gegenereerd en ingevoerd. 
3. Tot slot kan de consument de transactie dan op veilige wijze bevestigen. Hierbij wordt eerst een saldo-controle uitgevoerd. Bij voldoende saldo wordt de transactie afgerond.


De manier van betalen is vergelijkbaar met die van de creditcard, met als verschil dat de betaler tegoed moet storten op de kaart.

Tegoedvoucher

Voordelen van V PAY

  • V PAY is een gegarandeerde betaalwijze
  • Het debitcard merk van Visa Europe
  • Veilig omdat het gebruik maakt van Verified by Visa
  • Miljoenen gebruikers binnen Europa (al 10 mln in Duitsland)

Download de cards factsheet

Wil jij alle informatie over cards in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de cards factsheet.

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: