Marketplace Split-Payments

Optimaliseer jouw platform door split-payments te automatiseren

Wat zijn Marketplaces Split-Payments?

Een online marktplaats is een e-commerceplatform waar meerdere leveranciers hun producten of diensten centraal aanbieden. Wil je als Marketplace mix-baskets en split-payments effectief automatiseren? Met de Marketplace oplossing van Buckaroo is dit mogelijk.

 

Groei van marketplaces binnen e-commerce

Marktplaatsen worden steeds populairder. Het aantal marktplaatsen is sinds 2014 explosief gegroeid en de branche brengt jaarlijks naar schatting 2 tot 4 miljard euro aan omzet op. De voorspelling is zelfs dat binnen afzienbare tijd 40% van alle online transacties via een marketplace lopen. Er zijn verschillende online marktplaatsen: voor producten of voor diensten, voor een zo breed mogelijk aanbod of juist een specifieke niche, voor b2b, b2c of c2c. Buckaroo heeft een betaaloplossing voor b2c marketplaces.

 

Betaaloplossing voor marktplaatsen 

​Een voordeel van een marktplaats is dat het aanbod en de diversiteit op een marktplaats een stuk breder is dan vanuit losse aanbieders. Via één centrale plek, de marktplaats, kunnen verschillende aanbieders hun producten of diensten verkopen. Zo ontstaat er aan het einde van de funnel vaak een mixed basket: verschillende aanbieders komen in één winkelmandje terecht. De consument rekent het totaalbedrag van de basket af via de checkout van de marktplaats. De uitbetalingen naar de diverse leveranciers verlopen via split-payments. Een betaaloplossing van Buckaroo.

Nieuwe feature

Voeg nu ook AfterPay | Riverty toe als betaaloptie voor je split-payments marketplaces checkout.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Webinar terugkijken

In de lente van 2022 organiseerden NextChapter eCommerce, ChannelEngine, Active Ants en Buckaroo het livestream event 'Marketplaces: growth model of the future'. Het event werd live gestreamd vanuit de prachtige locatie van Naturalis in Leiden. Bekijk nu de webinar terug en laat je inspireren! 

Marketplaces en online betalen

Producten of diensten van meerdere leveranciers kunnen in de checkout worden afgerekend via één betaling. Daarbij ondersteunt Buckaroo de mogelijkheid tot split payments in de uitbetaling naar verschillende leveranciers. Marketplaces kunnen aangeven hoe het aankoopbedrag moet worden verdeeld en welk percentage eventueel naar de marktplaats zelf gaat. 

 

Betalen, wet- en regelgeving

De marketplaces zijn meestal geen financiële instelling en kunnen daarom geen betalingen afhandelen. Daarnaast is het volgens de nieuwe PSD2-regelgeving van de Nederlandse Bank niet toegestaan om als platform gelden te ontvangen en deze zelf te verdelen onder de verschillende verkopers van het platform. Buckaroo kan heeft als payment service provider wél de benodigde licenties en certificeringen om marketplace-betalingen te verwerken.

Hoe verwerk je betalingen van en naar verschillende toeleveranciers op je marktplaats?
Hoe verwerk je betalingen van en naar verschillende toeleveranciers op je marktplaats?

Betaalproces: split payments

Hoe werkt de betaling via een marktplaats?

Buckaroo Payment Plaza Betaal data

Wat zijn de voordelen van split payments via Buckaroo?

  • Via je eigen account kun je als marketplace merchants (verkopende partijen) aanmaken.
  • Buckaroo neemt de identificatie en onboarding van Marketplace Merchants (KYC) uit handen.
  • Buckaroo ondersteunt mixed-baskets via één single payment gateway.
  • De marketplace bepaalt of een split payment onmiddellijk, handmatig of per klant met een instelbare delay uitgevoerd moet worden (timing control).
  • Ondersteuning bij de betaalflow van retourzendingen, ook als dit in delen gebeurt (partial refunds).
  • Realtime bevestiging van een geslaagde betaling voor zowel de marktplaats als de verkopende partij(en).

Lars vertelt over Marketplace Split-Payments

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Advies op maat

Bij Buckaroo werken specialisten op gebied van Marketplaces Split-Payments. Samen denken wij graag een marketplace strategie uit die past bij jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op.

Markus Aardema

Markus Aardema

Specialist Marketplaces

Bel: +31 (0)6 - 83 61 26 06

Flip Roose

Flip Roose

Specialist Marketplaces

Bel: +31 (0)6 - 82 01 16 54

Whitepaper: Naar een online marktplaats

Je webshop openstellen voor andere partijen? Lees er meer over in onze whitepaper.

Whitepaper naar een online marktplaats

Download de Marketplaces factsheet

Wil jij alle informatie over Marketplaces Split-Payments in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de Marketplaces factsheet.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases