Buckaroo lanceert Pay by Bank

Het alternatief naast iDEAL

Pay by Bank (PbB) is de nieuwe online betaalmethode voor e-commerce. De introductie is een reactie op de ontwikkelingen rondom iDEAL 2.0 en de sterke verschuivingen op de betaalmarkt. Met Pay by Bank biedt Buckaroo het alternatief waarmee webshops het checkout proces tot 25% kunnen verkorten zonder hiervoor meer te betalen.

Hoe werkt deze online betaaloplossing?

Wanneer klanten betalen met Pay by Bank klikken ze op het vertrouwde banklogo van hun bank dat automatisch bovenaan in de checkout komt te staan. Met de veilige tweestapsverificatie ronden ze in de bekende bank app of bankomgeving de betaling snel en intuïtief af. Met het aanbieden van deze oplossing verkort je het checkout proces met twee kliks. Hierdoor wordt voor klanten de drempel om een aankoop te voldoen verlaagd wat resulteert in een verhoogde conversie en klanttevredenheid. 

 

Het voldoen van een online betaling verschilt per bank maar komt in grote lijnen overeen met onderstaand betaalproces:

 1. De klant selecteert op de betaalpagina het vertrouwde banklogo van de bank waarmee hij wil afrekenen
 2. De klant logt in zijn bankomgeving via zijn smartphone of computer en scant de QR code
 3. De klant keurt in zijn vertrouwde bankomgeving de betaling goed
 4. Na de betaling ontvangt de klant een bevestiging en wordt hij teruggeleid naar de webshop

De voordelen

 • Snel betalingen ontvangen en verwerken met een gegarandeerde betaalmethode
 • Conversieverhogend: verkort het betaalproces tot 25%
 • Een hoge herkenningsfactor dankzij het tonen van de vertrouwde logo’s van de Nederlandse banken in de checkout
 • Efficiënt en intuïtief: de meest gebruikte banklogo’s worden vooraan gezet, bij vervolgbetalingen wordt de voorkeursbank van de consument onthouden
 • Veilige en verplichte tweestapsverificatie bij het afronden van een online betaling
 • Een dekkingsgraad van 99% op de Nederlandse markt en de mogelijkheid om spoedig naar andere EU landen uit te breiden; op korte termijn te beginnen met België
 • Direct in de checkout aan te bieden dankzij een gemakkelijke integratie
 • Contract en uitbetaling volledig via Buckaroo
Eenvoudig online betalen met Pay by Bank - Het alternatief voor iDEAL
Snel Online Betalingen Verrichten met Buckaroo

Gebaseerd op PSD2

In 2019 heeft de introductie van de Payment Service Directive 2 (PSD2) het betaallandschap in Nederland voorgoed veranderd. Met PSD2 is ook de term ‘Open Banking’ in het leven geroepen dat het fundament heeft gelegd voor nieuwe manieren van online betalen zoals PbB.

 

Voor de introductie van deze oplossing werkte Buckaroo nauw samen met IbanXS, een Open Banking platform dat met meer dan 2.000 Europese banken is verbonden en daarmee betaalinitiaties (Payment Initiation) en API verbindingen mogelijk maakt. Buckaroo is, als één van de weinige betaalproviders, geautoriseerd om deze oplossing als online betaalmethode aan te bieden dankzij het verwerven van twee belangrijke PSD2 licenties. Licentie 7 (PISP) en licentie 8 (AIS) stellen Buckaroo in staat om als Payment Initiation Service Provider (PISP) en als Account Information Services Provider (AIS) op te treden. Dit betekent dat Buckaroo betalingen mag initiëren op basis van Payment Initiation en dat, met toestemming van de consument, de betaalprovider toegang kan verkrijgen tot de betaalgegevens.

Veelgestelde vragen

Neem contact op met onze expert

Marnix Rieff

Marnix Rieff

PbB specialist

Bel: +31 (0)6 - 24 69 83 75

Ben je geïnteresseerd in deze online betaaloplossing of wil je meer informatie over de integratie van deze online betaalmethode? Neem dan contact op met onze specialist Marnix.