Ghout: van verkopen via Marktplaats naar internationale webshop

Het succesverhaal van Ghout begint in 2020 met de verkoop van kruidenrekken. Wat begon als een hobby van een meubelmaker is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal succes. Eigenaar Ron Roest begon met het technisch uittekenen en maken van de rekken en is ook bezig met het marketen van zijn product.  

Ghout Webshop - iDeal betalingen accepteren - Buckaroo

Over deze klantcase:

 • Branche: retail / houtwerk ambacht 
 • Producten: wijn/kruiden/thee -rekken
 • Uitdaging: verkoopkanaal uitbreiden naar buitenland
 • Websoftware: WooCommerce

 

Meest gebruikte betaalmethoden

Binnen een week was alles uitverkocht!

“Tijdens de coronapandemie kwam ik op het idee om een kruidenrek te maken. Op dat moment had ik nooit verwacht dat deze hobby zou uitgroeien tot een business. Na positieve reacties in mijn kennissenkring had ik een aantal rekken op marktplaats gezet, puur om te kijken of er daadwerkelijk vraag naar was.

Binnen één week was alles uitverkocht! Nadat we dit een paar keer hadden herhaald wisten we zeker dat er mogelijkheden lagen. Maar ik had nooit durven dromen dat er zoveel vraag naar zou zijn en dat we zelfs internationaal zouden verkopen. We hebben inmiddels zelfs een aantal orders gehad vanuit de Verenigde Staten.”, vertelt Ron.

Ghout Webshop - betaalmogelijkheden online - Buckaroo

"Het aansluiten ging snel, wat voor ons als kleine ondernemers erg fijn is. Je wilt natuurlijk dat je webshop gewoon online kan blijven tijdens de overstap, want iedere verkoop is er één. Inmiddels worden al onze Nederlandse betalingen gefaciliteerd door Buckaroo."


Ron Roest - eigenaar Ghout 

Ghout kruidenrekken - webwinkel - Buckaroo

Nadenken over hoe we onze webshop konden verbeteren  

Ron: “Om vooruit te gaan hebben we onze organisatie verder uitgebouwd. Zo hebben we in korte tijd een website inclusief webshop gebouwd en zijn we gaan adverteren op Facebook & Instagram. Vanaf dat moment is het echt flink gaan lopen.

Dit betekende uiteindelijk wel dat we onze productie hebben aangepast. We hadden in het begin veel verschillende formaten, maar we kwamen er al snel achter dat we maar een aantal formaten konden aanhouden. Ook liepen we tegen meerdere beperkingen aan met de website op het gebied van verkoop. Daardoor zijn we gaan nadenken over hoe we onze website konden verbeteren.”  

Whitepaper Online Betaalstrategieën

Meer leren over online betaalstrategieën? Download dan onze whitepaper. 

Je online betaalstrategie

Meerdere redenen om over te stappen naar Buckaroo 

“Met de online verkoop hebben we veel ervaring opgedaan, waardoor onze wensen voor onze webshop veranderden. We zijn toen, na een uitgebreide zoektocht, in gesprek gegaan met Buckaroo. Naast de aantrekkelijke tarieven was er nog een andere reden voor ons om over te stappen.

Door de vraag naar ons product in Nederland hadden we het idee dat er over de grens ook veel kansen lagen. Met onze toenmalige website misten we enkele opties om betalingen uit het buitenland efficiënt te kunnen verwerken. Bij Buckaroo konden we deze opties wel toevoegen aan onze site.

Het aansluiten ging snel, wat voor ons als kleine ondernemers erg fijn is. Je wil natuurlijk dat je webshop gewoon online kan blijven tijdens de overstap want iedere verkoop is er één. Inmiddels worden al onze Nederlandse betalingen gefaciliteerd door Buckaroo.  

Betaalmethoden in het buitenland 

“Buckaroo liet ons zien dat het voor online verkoop in bepaalde landen erg handig is om met meerdere domeinen te werken. Dit wekt vertrouwen bij buitenlandse consumenten. Ook bieden ze meerdere betaalmethoden aan. Wij wisten zelf niet dat dit zo belangrijk was en welke betaalmethoden er überhaupt in het buitenland waren.

Zo kunnen we iedere consument in het buitenland de meest gangbare betaalmethode bieden. In Nederland is dat bijvoorbeeld iDEAL, maar voor Belgische klanten heb je dan weer Bancontact nodig. Ook hebben we ten opzichte van onze vorige website meer verschillende soorten betaalmethoden zoals Giropay, PayPal en Riverty.

Dankzij Buckaroo hebben we daarom echt onze grenzen weten te verleggen en hangen onze rekken inmiddels op de meest bijzondere plekken ter wereld.” 

Inspiratie Kraft Labels Copy

Grote toekomstplannen

Ron ziet genoeg mogelijkheden op de lange termijn: “Natuurlijk is ons product enorm handig, immers wordt er overal gekookt en gebruiken veel mensen kruiden. Door gemak en design te combineren hebben wij een gouden combinatie die je niet vaak tegenkomt.

Naast kruidenrekken bedachten we ons dat er op het culinaire gebied wel meer zaken te ordenen zijn. Zo hebben we ook speciale wijnrekken en theerekken in productie. Ook verkopen we olieflesjes met labels. We hebben dus nog grote toekomstplannen!” 

Foto Keuken Jeana Paul (1)

Start nu met Buckaroo

 • Uitstekende klantenservice
  Hulp wanneer u het nodig heeft

 • Duidelijke tarieven
  Betaal alleen bij geslaagde transacties

 • 40+ populaire betaalmethoden
  Wij helpen u de juiste betaalmethoden te kiezen

 

 

Buckaroo Account | Support | Online Betalingen Accepteren