Klarna - betaal later of in delen

Achteraf betalen in 8 landen in Europa via Buckaroo

Wat is Klarna?

Meer dan 65 miljoen consumenten maken gebruik van Klarna. Er zijn verschillende betaalmethoden: Betaal nu, Betaal later en Betaal in delen. Buckaroo biedt alleen de laatste twee aan. Klarna is met name populair onder jongeren en in de fashionbranche. Het van oorsprong achterafbetaalmerk is herkenbaar aan haar speelse karakter en roze betaalicoontjes in de checkout. Klarna is in meerdere landen inzetbaar. 

Hoe werkt Klarna - Pay Later?

Klarna Pay-Later is de methode waarbij achteraf betaald wordt. Omdat de consument alleen maar top-of-mind-gegevens hoeft in te vullen bij het plaatsen van een aankoop, werkt de checkout gemakkelijk en drempelverlagend. De consument kan een bestelling plaatsen met Pay Later (ook wel Betaal later genoemd) als de realtime kredietcheck de aankoop goedkeurt.

 

Zodra de bestelling is ontvangen, kunnen consumenten beslissen of ze iets terug willen sturen. Daarvoor heeft de consument 14 dagen de tijd. Als de klant (een deel van) de bestelling retourneert, past Klarna de factuur aan. De klant kan de betaling gratis 10 dagen snoozen en tegen een kleine vergoeding kan de betaaltermijn met 30 dagen verlengd worden.Zodra de webwinkel Klarna heeft laten weten dat de bestelling is verzonden, stuurt Klarna een e-mail met de betaalgegevens en een link naar de Klarna App voor de betaling.

Betalen via Klarna
Betaal later via Klarna

Betaal Later via Klarna in jouw webshop?

Omdat consumenten alleen maar top-of-mind-gegevens hoeven in te vullen, stijgt het conversiepercentage voor de webwinkel tot wel 10%. De realtime kredietcheck die wordt uitgevoerd, op het moment dat de aankoop geplaatst wordt door de consument, zorgt ervoor dat de gemiddelde acceptatiegraad boven de 90% ligt. Omdat Klarna het financiële risico voor haar rekening neemt, wordt de webwinkel altijd uitbetaald. Betalingen via Klarna zijn live zichtbaar in de Buckaroo Plaza.

Klarna betaalproducten

Betaal later of in delen

Naast Betaal later (Pay Later) heeft Klarna nog meer betaalwijzen. Klarna biedt ook Betaal in delen (Slice-it), gericht op flexibel gespreid betalen. Klanten hebben de mogelijkheid om in hun eigen tempo of in 3 of 4 delen te betalen. Slice-it is beschikbaar in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. 

Klarna biedt daarnaast ook nog Sofort als directe betaalwijze aan. Ook verkrijgbaar via Buckaroo.

 

Klarna betaalproducten slice it pay now
Klarna betaal nu via de mobiel

Voordelen van Klarna

Voor de consument werkt Klarna gemakkelijk en drempelverlagend in de checkout. Voor de winkelier betekent dat een hoger conversiepercentage en een betaalgarantie.

  • Ruim 65 miljoen online shoppers
  • 90% acceptatie door realtime kredietcheck
  • Conversieverhogend door lage betaaldrempel
  • Groot bereik in Europa
  • Eén contract en uitbetaling via Buckaroo (collect)

Download de Klarna factsheet

Wil jij alle informatie over Klarna in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de Klarna factsheet.

Over Klarna

Klarna werd in 2005 in Stockholm opgericht met het idee om betalen te vereenvoudigen. Op dit moment is Klarna één van de snelst groeiende bedrijven in Europa. In 2014 bundelden Klarna en SOFORT hun krachten en vormden ze de Klarna Group. Klarna bedient meer dan 45 miljoen consumenten en werkt samen met 65.000 webwinkels.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases