Buckaroo Wallet

Razendsnel betalen vanuit een spaartegoed of saldo - de perfecte loyalty betaalmethode

Betalen vanuit een saldo op je wallet

Bij betalen met een wallet denken we vaak aan betalen met e-wallets zoals Apple Pay, Google Pay of PayPal. Maar betalen vanuit een eigen wallet kan ook. Zo kun je jouw klant de mogelijkheid geven om tegoed te sparen of saldo te storten. Hiermee versnel je het betaalproces doordat afrekenen direct vanuit de wallet gebeurt. Een wallet geeft gebruikersgemak, overzicht en bevorderd klantretentie.

 

Een betaling vanuit een wallet gaat razendsnel. Dit is een groot voordeel bij het afrekenen van ‘on demand’-producten of 'in-app purchases'. Wallet-betalingen zijn ook ideaal bij kleine betalingen (micro-payments). Je wilt bijvoorbeeld je klant niet voor een bedrag lager dan 1 euro het transactieproces doorsturen. Ook wegen de transactiekosten daar vaak niet tegen op. Maar ook voor reguliere producten of diensten kan een wallet uitkomst bieden. 

 

Zet een wallet in als loyalty tool en laat jouw klanten betalen vanuit spaartegoed

Het aantal online bestedingen voor producten en vooral diensten groeit enorm. Maar het aanbod ook. Hoe behoud je je klanten of abonnees? Loyale klanten vragen om loyaltyprogramma's. Een wallet kan hierbij uitkomst bieden. Je kunt een wallet inzetten op spaartegoed op te bouwen. Of je kunt korting of een extra bedrag geven bij het storten van saldo op een wallet. Heb je als consument geld of tegoed uitstaan bij een webshop, merk of dienst? Dan zorgt dat natuurlijk wel voor merkvoorkeur. Een mooie pull-marketingstrategie  en tevens klantbehoud.

Voorbeelden van wallet als loyaltytool:

 • Het toekennen van een (kleine) vergoeding bij elke nieuwe aankoop. Klanten die regelmatig iets kopen kunnen op deze manier spaartegoed opbouwen om later weer uit te geven. Hiermee stimuleer je herhaalaankopen.
 • Het toekennen van extra's bij het storten van saldo. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag te verhogen: 'stort je 50 euro, dan krijg je 60 euro'. Of bied privileges (member sales) of cadeaus bij het storten van tegoed. 

...we denken graag mee hoe Buckaroo wallet waarde kan toevoegen aan jouw marketing- en/of klantstrategie.

Hoe werkt de Buckaroo Wallet?

Buckaroo voert controle uit op het saldo en matcht deze met de juiste gebruiker door kenmerking van het zogenaamde wallet-ID waardoor de transactie altijd goed terecht komt.

 

Opwaarderen kan met een reguliere checkout-betaling met een betaalmethode naar keuze. De op- en afwaarderingen hoeft de aanbieder niet zelf bij te houden. Dat doet Buckaroo. De Buckaroo wallet is te koppelen aan een Mijn Omgeving of eigen klantportaal waar dit tegoed zichtbaar is voor jouw klant. 


De betalingen vanuit de wallet worden direct bijgeschreven op het merchant-account. Elke betaling vanuit de wallet is dus gegarandeerd. Daarbij zijn transacties vanuit een wallet-tegoed aanzienlijk goedkoper in vergelijking met een iDEAL-transactie. 

Kleine bedragen afrekenen of op zoek naar de ideale loyaltytool? Maak gebruik van de wallet-oplossing van Buckaroo.
Kleine bedragen afrekenen of op zoek naar de ideale loyaltytool? Maak gebruik van de wallet-oplossing van Buckaroo.

Een wallet geeft tal van mogelijkheden en voordelen

 • Snelle, simpele en goedkope manier van online betalen
 • Ideaal bij het afrekenen van kleinere bedragen
 • Betalingen zijn gegarandeerd en direct opneembaar
 • Tegoeden worden automatisch bijgehouden 
 • Gebruikersgemak door niet telkens betaalgegevens te hoeven invoeren
 • Direct het wallet-saldo zichtbaar op het klantportaal van je website
 • Betalen kan op elk momenten in de customer journey; van productpagina en checkout tot in-app purchase
 • Perfecte loyaltytool voor klantbehoud en -retentie
 • Ook uitermate geschikt voor budget-uitgaven: hou controle op uitgaven
 • Perfect om te koppelen met Buckaroo Marketplace om derde partijen uit te betalen op een wallet

Download de Buckaroo Wallet factsheet

Wil jij alle informatie over de Buckaroo Wallet in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de Buckaroo Wallet factsheet.

Customer Journey

Het aankoopproces soepel laten verlopen? Neuromarketeers delen tips en tricks in deze whitepaper.

Whitepaper Customer Journey

Van oriëntatie tot afrekenen

Zelfs een klant die zijn winkelmand al gevuld heeft en op het punt staat om te betalen, kan in het zicht van de finish alsnog afhaken. Hoe je dat voorkomt, lees je in deze whitepaper.