Cadeaukaarten - accepteer online giftcards

Zoals fashioncheque, VVV Giftcard of de Webshop Giftcard.

Wat zijn cadeaukaarten?

De afgelopen jaren is in Nederland de omzet uit cadeaukaarten sterk toegenomen. Deze toename heeft een directe relatie met de wens van de consument om op een eigen gekozen moment zelf een passend cadeau uit te zoeken. Via Buckaroo kun je snel en eenvoudig populaire cadeaukaarten accepteren als betaalmiddel in je webshop. Denk bijvoorbeeld aan de fashioncheque, VVV Giftcard, Webshop Giftcard of de Festival Cadeaukaart.

Hoe werkt betalen met een cadeaukaart?

De consument kiest het gewenste product in de webwinkel en volgt het reguliere orderproces. Op de betaalpagina kiest de consument om te betalen met een cadeaukaart. In het geval dat er te weinig saldo op de cadeaukaart staat, wordt de consument direct geïnformeerd. Het restbedrag kan met een andere betaalmethode worden voldaan. De consumenten kan ook met nog een tweede cadeaukaart (waarop nog saldo staat) betalen. Dit kan een cadeaukaart van hetzelfde merk zijn of een andere type cadeaukaart die door de webwinkel wordt geaccepteerd.

Voorbeeld: online betalen met een VVV-giftcard.
Voorbeeld: online betalen met een VVV-giftcard.
Keuze en koppeling met diverse cadeaukaarten

Voordelen van cadeaukaarten via Buckaroo

  • Nieuwe klanten op je webshop
  • Rechtstreekse koppeling via plug-in met meerdere cadeaukaarten
  • Alle cadeaukaart transacties in één overzicht
  • Ook deelbetalingen via giftcards mogelijk

Populaire cadeaubonnen geïntegreerd in één omgeving

Wanneer je kiest voor het accepteren van cadeaukaarten via Buckaroo, hoef je niet te werken met verschillende systemen. Alle transacties die via Buckaroo lopen, zie je namelijk binnenkomen in één omgeving. Voor de cadeaukaart betalingen geldt dat Buckaroo een processing model hanteert wat betekent dat deze transacties weergegeven worden in het transactieoverzicht, de uitbetaling wordt door de uitgever van de cadeaukaart rechtstreeks aan jou gedaan.

✂ Deelbetalingen
Buckaroo faciliteert de mogelijkheid om deelbetalingen te doen en vangt eventuele dubbele en mislukte betalingen af. Dit biedt de zekerheid dat de cadeaukaart bij het niet volledig afronden van het aankoopproces, geldig blijft en resulteert in een gebruiksvriendelijk proces voor de consument. 

🔌 Automatisch via plug-in
Het afvangen van alle mogelijke scenario’s in het betalen met een cadeaukaart wordt voor je uit handen genomen. Daarmee maken wij een snelle en eenvoudige implementatie mogelijk. De betaalmethode cadeaukaarten is een generieke betaalmethode in de koppeling van Buckaroo en is opgenomen in o.a. de Magento plugin. Dit geeft je de mogelijkheid om op ieder gewenst moment een extra of ander type cadeaukaart te accepteren en aan te bieden aan je klanten. 

🖳 Aanmeldproces
Om een breed aanbod van cadeaukaarten te kunnen bieden is Buckaroo gekoppeld met meerdere cadeaukaartplatformen zoals Intersolve en TCS. Door de aansluiting op deze grote platformen kan Buckaroo bij besteding van de cadeaukaart, realtime alle controles uitvoeren zoals het bepalen van het beschikbare saldo en de geldigheid van de cadeaukaart. Na ontvangst van je aanvraag verzorgt Buckaroo de aanmelding bij het betreffende cadeaukaartplatform voor je. In geval van de Boekenbon en VVV Giftcard is er ook nog een directe aanmelding nodig bij de verstrekkende cadeaukaart. 

 

 

Zelf een eigen cadeaukaart uitgeven? Dat kan ook.

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: