IBAN-Naam Check

Voorkom fraude en vergissingen met een IBAN-Naam Check van SurePay

Wat is IBAN-Naam Check?

Met de IBAN-Naam Check van SurePay controleer je of het IBAN-nummer hoort bij de naam die je eerder van je klant hebt doorgekregen. Met deze check komt eventueel verkeerd doorgegeven informatie vroegtijdig boven tafel waardoor de kans op transactie-uitval lager is. Het geeft meer zekerheid bij het verwerken van incasso's en overboekingen. Nederland loopt binnen Europa voor op deze technologie, vrijwel alle Nederlandse banken maken gebruik van IBAN-Naam Check bij overboekingen. Jij straks ook?

 

SurePay IBAN-Naam Check hoe werkt het?

Validatiecheck voorkomt fraude en storneringen

Voor wie is IBAN-Naam Check interessant?

Heb jij veel incasso's? Bied je de mogelijkheid aan om te betalen via een machtiging of abonnement? Dan wil je graag van te voren weten of de betaalgegevens kloppen. Het liefst al bij het aanmelden van een nieuwe klant of abonnee. De IBAN-Naam check controleert of de tenaamstelling en rekeningnummer bij elkaar horen. Dit kan ook voorafgaand aan het inschieten van een incassobatch.

 

Hoe werkt het?

Van ongeveer 99,5% van de zakelijke en particuliere betaal- en spaarrekeningen in Nederland zijn de gegevens via de SurePay IBAN-Naam Check beschikbaar. Je komt er dus snel achter of betaalgegevens kloppen of niet. De naamcheck wordt door zowel particulieren als door bedrijven, waaronder bijna alle verzekeraars, gebruikt.

 

SurePay's IBAN-Naam Check, hoe werkt het?

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken
IBAN-Naam Check voorkomt fraude en fouten bij incasso's

Voordelen van IBAN-Naam Check

Het kunnen controleren van de IBAN-gegevens op correctheid brengt jou als ondernemer enorme voordelen als het gaat om veiligheid en gemak. 

  • Het leidt tot minder foutieve betalingen omdat naam en rekening op voorhand gecontroleerd worden
  • Het voorkomt het risico op fraude indien er expres verkeerde gegevens zijn verstrekt
  • Je weet zeker dat je incasseert bij en betaalt aan de juiste persoon of het bedrijf
  • De check verstrekt extra informatie, bijv. of het om een zakelijke of consumentenrekening gaat. Maar ook hoeveel rekeninghouders er zijn en of de rekening nog wel bestaat.
  • Je kunt deze check ook goed gebruiken bij het verifiëren van de bankgegevens van (nieuwe) aanbieders bij marktplaatsen

Meer weten over IBAN-Naam Check?

Wil je weten hoe IBAN-Naam Check kan helpen om betaalfraude te voorkomen voor jouw organisatie? We informeren je graag over de voordelen en functionaliteiten van deze SurePay-oplossing. 

 

Gerelateerde artikelen:

FocusCura 'ouderen moeten gemakkelijk kunnen betalen'

Hoe maak je betalen gemakkelijk en duidelijk voor ouderen? 👵 Marinka en Bart-Jan van FocusCura vertellen erover in deze video.   

Lees meer

IBAN-Naam Check nu ook beschikbaar voor Buckaroo klanten

Doe een IBAN-Naam Check voordat je een incasso inschiet. De IBAN-Naam Check van SurePay controleert betaalgegevens om uitval en fraude te voorkomen. Nu beschikbaar bij Buckaroo.

Lees meer

Dit is waarom jij als ondernemer straks niet meer zonder identityservices kan

Als ondernemer wil je dat klantgegevens echt kloppen en door de juiste persoon zijn goedgekeurd. Door middel van identityservices als iDIN laat je consumenten zich op een veilige, snelle en gebruiksvriendelijke manier authenticeren.

Lees meer

Download de IBAN-Naam Check factsheet

Wil jij alle informatie over IBAN-Naam Check in een overzichtelijk document? Zodat je het later nog eens terug kan lezen, of kan delen met een collega? Download dan nu de IBAN-Naam Check factsheet.