Videoland

Gemak is de basis van goede service

Shoes off, chill mode on

Voor velen is het de ultieme avondbesteding: je favoriete film of serie bingen. Het streamingsplatform Videoland biedt internationale films en exclusieve titels van Nederlandse bodem. Het draait erom een echte relatie op te bouwen met de klant, want “abonnementsdiensten zijn de toekomst”, aldus Wilco Dona, Head of consumer products bij RTL. In deze case lees je waarom je nooit uitgekeken raakt.

 

Uitdaging Videoland: dynamische markt met wisselende wensen van een flexibele consument

Oplossing Buckaroo: Subsciptions-oplossing met opvolging van openstaande betalingen

Resultaat: betaalproces afgestemd op het gedrag van de klant

Van ‘one-size-fits-all’ naar drie abonnementsvormen

Vroeger huurde je een film van de videotheek om op vrijdag te genieten van een avondje voor de tv. Tegenwoordig is de kijker veel flexibeler, soms wil je ook even tussendoor ontspannen bij een nieuwe aflevering. Daarom is Videoland in 2015 overgestapt op een subscription model, waarbij de kijker een abonnement neemt om een film of serie te kijken. Wilco Dona, Head of consumer products bij RTL gelooft dat subscription services de toekomst zijn. De streamingsdienst nodigt kijkers eenmalig uit om een aflevering van populaire series als the Handmade’s Tale of The Blacklist te kijken. Inzicht in goed bekeken series en films biedt Videoland de kans om voortdurend nieuwe content aan te blijven bieden.

 

Ook zorgt de streamingsdienst ervoor dat ze er meer geproduceerd wordt van wat kijkers graag zien. Zo bouwt Videoland aan een echte relatie met de klant. Het abonnementsmodel is door de tijd heen aangepast op de kijker. Waar Videoland begon met één prijspunt, het ‘one-size-fits-all-model’, is Videoland het afgelopen jaar overgestapt naar drie abonnementsvormen. Daarmee kan de abonnee een abonnement beter afstemmen op de eigen wensen.

Bij Videoland kun je kiezen tussen meerdere abonnementsvormen
Videoland maakt gebruik van de Buckaroo Subscription Services

Gemak is de basis

De eerste 14 dagen heb je toegang tot een gratis proefabonnement. Daarna kun je het abonnement opzeggen of besluiten het abonnement te verlengen. In dat geval doe je via iDEAL, PayPal of creditcard eenmalig een betaling van €0,01 om de rekeninghouder te identificeren, daarna wordt het maandbedrag automatisch van je rekening geïncasseerd. “We zien dat mensen die instappen op het laagste abonnement toch steeds vaker gaan kijken wanneer ze erachter komen wat Videoland allemaal aanbiedt. Vaak maken ze dan de stap naar een hoger abonnement om reclames uit te kunnen zetten.” Gemak is de basis in de service van Videoland. Het wisselen van abonnement of beëindigen van een abonnement is bij Videoland altijd binnen een paar kliks geregeld. Je kunt op elk moment overstappen en het nieuwe abonnement wordt pas vanaf de nieuwe betaalperiode gerekend. Het klinkt paradoxaal dat Videoland het makkelijk maakt om een contract op te zeggen, maar dat is voor klanten juist vaak een driver om te blijven. “Ze kwamen binnen voor een bepaalde serie, die hebben ze afgekeken. Ze vonden geen nieuwe content, maar als er dan een nieuwe seizoen uitkomt van dezelfde serie, zoals bij The Handmaid's Tale bijvoorbeeld, dan komen mensen weer terug.”

Als je voor elke serie een los bedrag betaalt […] schrikken mensen van dat totaalbedrag en vragen zich af waar de optelsom vandaan komt.

— Wilco, Head of consumer products bij RTL

Betaalpartner

Wilco benadrukt het belang van transparantie. Als je voor elke serie een los bedrag betaalt, dan wordt je verbruik aan het einde van de maand opgeteld. “Mensen schrikken van dat totaalbedrag en vragen zich af waar het vandaan komt. Hoe inzichtelijk je dit ook maakt, de negatieve emotie gaat niet weg. Met een ander prijsmodel wel.” De keuze voor een subscriptionmodel maakt Buckaroo een goede partner voor Videoland. Voor de streamingsdienst gelden een aantal voorwaarden aan een goede betaaloplossing. Videoland was op zoek naar een betrouwbare Payment Service Provider, aan wie de betalingen van klanten met een gerust hart toevertrouwd konden worden. Veilig betalen was dan ook een must. Daarnaast is Videoland constant bezig haar producten te verbeteren door te luisteren naar de klantwens. Omdat Buckaroo direct contact heeft met Videoland, is de PSP in staat snel te schakelen en mee te denken. Zo ondersteunt Buckaroo Videoland ook bij het tijdig herinneren van klanten die een betaling gemist hebben. Videoland verstuurt aan hen een e-mail met betaallink als herinnering om alsnog de betaling te voldoen. Dat biedt Videoland de kans om te experimenteren en resultaten in te zetten voor betere producten. In die wensen kan Buckaroo voorzien. Wilco: “Daar hebben we met Buckaroo zeker een goede partner in gevonden.”

Videoland 'Subscriptions is de toekomst'

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Specificaties Videoland

Branche Created with Sketch. Branche
Streaming diensten
Webshopsoftware Created with Sketch. Webshopsoftware
Zuora
Webpartner Created with Sketch. Webpartner
-
credit-card Created with Sketch. Onderwerp

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases