Swapfiets

Creatieve betaalherinneringen voor fietsabonnement

Over Swapfiets

Een fiets die altijd voor je klaar staat. En het altijd doet. De oprichters van Swapfiets maken het mogelijk. Vanaf 12,- euro in de maand bieden zij een eigen Union fiets met een iconische blauwe Swapfiets-voorband. Het aantal gebruikers groeit in rap tempo. Vooral in de studentensteden is Swapfiets mateloos populair. Hoe zorgen zij ervoor dat betalingen netjes en op tijd worden voldaan?

 

Uitdaging Swapfiets: laag inningspercentage over openstaande facturen

Oplossing Buckaroo: Persoonlijke betaalverzoeken afgestemd op de doelgroep

Resultaat: Meer en sneller geslaagde betalingen

Swapfiets betalingen innen

Swapfiets abonnement

"We zien ons product als een service", zegt Matthias Moll. En met dat gegeven in het achterhoofd en met oog op de doelgroep (studenten) heeft Swapfiets de betaalstrategie opgesteld.

 

Matthias: "Niemand vindt het leuk om een betaalherinnering te krijgen. Je krijgt al snel het gevoel dat je iets fout doet en je wordt vaak bang van het taalgebruik. Wij proberen daarom ook onze mails zo sympathiek mogelijk neer te zetten. Met dit duidelijke doel werkt de hele mail toe naar de uiteindelijke betaling."

Ook zo'n geautomatiseerd proces of zo'n leuke betaalherinnering die automatisch wordt verzonden? Lees meer over Buckaroo Credit Management oplossingen, voor maar 50 ct per factuur.

Een uniek betaalverzoek

"We hebben de betaalverzoeken zelf ontworpen. Via html en css kan een marketeer dit zelf heel gemakkelijk inrichten. Wij hebben gekozen voor een helder blauwe achtergrond, simpel en zonder afleidingen. De tone-of-voice hebben we volledig afgestemd op het taalgebruik van studenten, tot aan emoijs in onze betaalherinneringen toe."

“Alles wat we doen moet te gek en vooral simpel zijn. Wij denken altijd na over mogelijke nadelen, zodat de klant alleen maar voordelen krijgt. De credit management oplossing van Buckaroo sluit hier perfect op aan.”

— Matthias Moll, Swapfiets

Betaalherinneringen Swapfiets met smileys
Swapfiets abonnement

Unieke betaalverzoeken via Buckaroo Credit Management

Ook volledig in eigen stijl facturen innen? Met Buckaroo Credit Management kun je het inningsproces volledig segmenteren per doelgroep. Meer weten? Bekijk onderstaande pagina.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Gerelateerde artikelen

Een iDEAL betaallink meesturen

Met de komst van de iDEAL betaallink zal de uitfasering van de acceptgiro nog sneller gaan verlopen. 

Lees meer

Whitepaper: The Subscription Economy

Is dit verdienmodel voor iedereen weggelegd? Zeker. Subscriptions zijn niet alleen voorbehouden aan start-ups. Ook scale-ups en zelfs grote corporates slaan deze nieuwe weg in.

Lees meer

Hoe maak je een betaalherinnering zo klantvriendelijk mogelijk?

Het percentage betaalde facturen wordt mede beïnvloed door het optimaal inrichten en vormgeven van je betaalherinnering. Bekijk onze tips.

Lees meer