Olievoordeelshop: sneller kunnen groeien door extra financiering

Olievoordeelshop.nl is één van de bekendste online winkels waar iedere groot- én kleinverbruiker terecht kan voor diverse A-merken motoroliën, koelvloeistoffen, smeermiddelen en aanverwante producten. Het bedrijf is opgericht in 2013 en heeft zich inmiddels sterk ontwikkeld. Zo is het assortiment verbreed en is het bedrijf uitgegroeid tot eén van de meest betrouwbare webwinkels in Nederland binnen deze branche.

De grootste onafhankelijke online olieverkoper in Nederland

We spraken oprichter en eigenaar Peter Kleinhuis over zijn toekomstplannen en hoe hij bij de start van zijn bedrijf is geholpen dankzij de financieringsmogelijkheden van YouLend. Peter had al veel ervaring met het opstarten van webshops toen hij Olievoordeelshop begon.

Het idee voor Olievoordeelshop is ontstaan toen ze een webshop begonnen voor vrachtwagenonderdelen. Vanuit dat bedrijf zagen ze dat er behoefte was aan een aparte webshop voor olie. Aanhankelijk was het idee om olie van één specifieke leverancier te verkopen. Toen bleek dat dat niet mogelijk was, kozen ze ervoor om meerdere merken te verkopen. Dit bleek een succes. Online zijn ze zelfs van sommige merken de grootste online verkoper.

Inmiddels is Olievoordeelshop ook actief in België en enkele andere landen. Dit sluit naadloos aan bij hun groeiambities in het buitenland. Toch is Nederland voorlopig het belangrijkst. Het doel is om de grootste onafhankelijke olieverkoper te zijn in Nederland en deze positie te behouden. Maar er zijn ook groei-ambities richting het buitenland.

Webshop olievoordeelshop

Betrouwbaarheid en stabiliteit bij Buckaroo

Tijdens de start van zijn webshop was Peter op zoek naar een grote bekende grote speler voor betaaldiensten. Bij de keuze waren stabiliteit en betrouwbaarheid belangrijke componenten voor zijn bedrijf. Dat vond hij bij Buckaroo. Zijn IT-afdeling gaf ook aan dat ze blij zijn met de samenwerking en dat is voor Peter een doorslaggevende factor om klant te blijven. Ze zijn inmiddels al meer dan 10 jaar vaste klant bij Buckaroo en nemen meerdere diensten af.

Investeringen voor voorraden

Via Buckaroo kwam hij terecht bij YouLend. Een partij waar hij vroeger ook zaken mee deed. Als startende webshop moest hij investeringen doen voor o.a. voorraden. Ook het inrichten van een IT-technisch goede infrastructuur bracht de nodige investeringen met zich mee. “Voor een bedrijf in deze sector is het op zo’n moment heel normaal om een gedeelte van het kapitaal voor te financieren vanuit een externe partij”, legt Peter uit.

Banken wilden winstcijfers zien van drie jaar

Het aanvragen van extra budget vanuit banken was toen niet mogelijk, omdat er eisen werden gesteld waar ze destijds niet aan konden voldoen. “Om een voorbeeld te noemen: De banken wilden winstcijfers zien van de afgelopen drie jaar om zo 100% zekerheid te hebben. Dit was natuurlijk niet mogelijk, want ons bedrijf bestond op dat moment nog geen jaar.

We zijn continu aan het investeren geweest, zeker de eerste jaren. We hebben daarbij ook wat verlies geleden, iets wat vrij normaal is voor dit soort bedrijven in de eerste jaren. Ik heb meer personeel dan vaak nodig zou zijn, maar dat is wel noodzakelijk om de IT-afdeling goed draaiende te houden. Op een gegeven moment ben je dan wel weer break-even. Dat punt hebben we ook snel bereikt, alleen wordt er dan alsnog gevraagd om een drie jaarrekening. Daarvoor moet heel veel papierwerk worden gedaan. Aangezien de kans erg groot is dat de aanvraag voor financiering wordt afgewezen, is het zinloos om daar tijd in te steken.

Tot slot duurt het ook langer voordat je daadwerkelijk toegang hebt tot het extra budget. Dat kan in je tijdsplanning lastig zijn, wanneer je bijv. direct extra personeel moet aannemen om een nieuw platform in te richten of extra voorraad wilt inkopen”, vervolgt Peter.

Geen lange procedures en ingewikkelde formulieren

Een oplossing om hun zaken sneller te laten groeien vond Olievoordeelshop bij YouLend. In tegenstelling tot de banken was het aanvragen van een financiering via deze partij een stuk makkelijker. Het geld stond na aanvraag al binnen een paar dagen op de rekening. De procedure van aanvraag was veel minder lang en er waren geen ingewikkelde formulieren om in te vullen.

Financiering aanvragen op basis van omzetcijfers

YouLend is een betrouwbare partij die ook risico’s voor de ondernemer incalculeert. Bij YouLend is het mogelijk om een financiering aan te vragen op basis van huidige omzetcijfers van een bedrijf. Gaat het ineens heel goed uw met bedrijf dan kunt u ook sneller aflossen. Wanneer u juist te maken heeft met een tegenvaller lost u wat minder af over een langere periode.

Bij Peter zijn bedrijf hielp het extra kapitaal zijn bedrijf te laten groeien. Daardoor kon de financiering ook al snel terugbetaald worden. “Meestal hebben we het bedrag binnen twee à drie maanden al weer terugbetaald. Daarom doe ik het nu allemaal zelf samen met YouLend en dat bevalt prima”, licht hij toe. Het is ook fijn dat het bedrag van de financiering wordt vastgesteld op de feitelijke omzet die gedraaid wordt. In samenwerking met de gegevens die inzichtelijk zijn vanuit Buckaroo kan dan weer aangetoond worden dat een bedrijf financieel gezond is. Op die manier kan gewoon een financiering worden geregeld.

Mockup Youlend Buck

Voor wie is YouLend nog meer interessant?

“Wanneer je Buckaroo gebruikt is de combinatie met YouLend sowieso erg handig. Ik denk vooral dat het voor jonge starters die fors aan het groeien zijn interessant is, omdat die nog geen trackrecord hebben. Zij krijgen vaak moeilijk extra budget via banken. Banken willen, net zoals in ons geval toen, vaak winstcijfers van meerdere jaren zien en die hebben starters niet. Die optie valt dus af. Lenen bij bekenden vind ik zelf niet wenselijk. Vandaar dat YouLend een goede optie is. Natuurlijk moet er wel worden aangetoond dat het kapitaal weer terugbetaald kan worden. Maar het hele proces kost veel minder tijd en energie bij YouLend. Daarnaast is de kans groter dat je op korte termijn kunt groeien, omdat je sneller het juiste bedrag hebt om benodigde investeringen te doen”, aldus Peter.

Investeren in de toekomst

“De financiering of bedrijfs-lening van YouLend heeft zeker bijgedragen aan onze groei omdat we op het juiste moment konden investeren in ons bedrijf. We willen in de toekomst ook blijven groeien en zijn nu o.a. bezig met het bouwen van een nieuw platform. Met dit platform maken we wederom een grote stap ” vervolgt Peter. Hij sluit in de toekomst niet uit dat ze wederom een aanvraag indienen bij YouLend.

“Zo lang we blijven we groeien zullen we het blijven gebruiken. Het helpt mij om investeringen vooruit te kunnen doen die ik nodig heb om mijn bedrijf te laten groeien. De combinatie van YouLend en Buckaroo werkt voor ons erg prettig”

Peter Kleinhuis - Olievoordeelshop

Olievoordeelshop Peter

Financiering aanvragen via YouLend? 

Aanvragen

Vul dan via deze link het aanvraagformulier in en ontvang binnen enkele minuten een financieringsaanbod.

Aanvragen

Contact YouLend

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over YouLend. Neem dan contact op met YouLend.

 

Tel nr. +31 8520 85802.

Mailadres buckaroo@youlend.com.