Split Payments

Optimaliseer uw platform door Split Payments te automatiseren

Wat zijn Split Payments?

Een e-commerceplatform is een platform waar meerdere leveranciers hun producten of diensten centraal aanbieden. Wilt u als platform mix-baskets en Split Payments effectief automatiseren? Met de Split Payments oplossing van Buckaroo is dit mogelijk.

 

Groei van platformen binnen e-commerce

Platformen worden steeds populairder. Het aantal is sinds 2014 explosief gegroeid en de branche brengt jaarlijks naar schatting 2 tot 4 miljard euro aan omzet op. De voorspelling is zelfs dat binnen afzienbare tijd 40% van alle online transacties via een platform lopen. Er zijn verschillende online platformen: voor producten of voor diensten, voor een zo breed mogelijk aanbod of juist een specifieke niche, voor b2b, b2c of c2c. Buckaroo heeft een betaaloplossing voor b2c platformen genaamd Split Payments.

 

Betaaloplossing voor platformen

​Een voordeel van een platform is dat het aanbod en de diversiteit op een platform een stuk breder is dan vanuit losse aanbieders. Via één centrale plek, het platform, kunnen verschillende aanbieders hun producten of diensten verkopen. Zo ontstaat er aan het einde van de funnel vaak een mixed basket: verschillende aanbieders komen in één winkelmandje terecht. De consument rekent het totaalbedrag van de basket af via de check-out van het platform. De uitbetalingen naar de diverse leveranciers verlopen via Split Payments, een betaaloplossing van Buckaroo.

Nieuwe feature

Voeg nu ook AfterPay | Riverty toe als betaaloptie voor uw Split Payments platform check-out.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Webinar terugkijken

In de lente van 2022 organiseerden NextChapter eCommerce, ChannelEngine, Active Ants en Buckaroo het livestream event 'Marketplaces: growth model of the future'. Het event werd live gestreamd vanuit de prachtige locatie van Naturalis in Leiden. Bekijk nu de webinar terug en laat u inspireren! 

Platformen en online betalen

Producten of diensten van meerdere leveranciers kunnen in de check-out worden afgerekend via één betaling. Daarbij ondersteunt Buckaroo de mogelijkheid tot Split Payments in de uitbetaling naar verschillende leveranciers. Platformen kunnen aangeven hoe het aankoopbedrag moet worden verdeeld en welk percentage eventueel naar het platform zelf gaat. 

 

Betalen, wet -en regelgeving

Platformen zijn meestal geen financiële instelling en kunnen daarom geen betalingen afhandelen. Daarnaast is het volgens de nieuwe PSD2-regelgeving van de DNB niet toegestaan om als platform gelden te ontvangen en deze zelf te verdelen onder de verschillende derden van het platform. Buckaroo heeft als Payment Service Provider wél de benodigde licenties en certificeringen om platform-betalingen te verwerken.

Hoe verwerkt u betalingen van en naar verschillende toeleveranciers op uw platform?
Hoe verwerkt u betalingen van en naar verschillende toeleveranciers op uw platform?

Betaalproces: Split Payments

Hoe werkt de betaling via een platform?

Buckaroo Payment Plaza Betaal data

Wat zijn de voordelen van Split Payments via Buckaroo?

  • Via uw eigen account kunt u uzelf aanmelden als derde partij.
  • Buckaroo neemt de identificatie en onboarding van platform leveranciers (KYC) uit handen.
  • Buckaroo ondersteunt mixed baskets via één single payment gateway.
  • Het platform bepaalt of een split payment onmiddellijk, handmatig of per klant met een instelbare delay uitgevoerd moet worden (timing control).
  • Ondersteuning bij de betaalflow van retourzendingen, ook als dit in delen gebeurt (partial refunds).
  • Realtime bevestiging van een geslaagde betaling voor zowel het platform als de derden.

Advies op maat

Bij Buckaroo werken specialisten op gebied van Split Payments. Samen denken wij graag een platform strategie uit die past bij uw organisatie. Neem vrijblijvend contact op.

Markus Aardema

Markus Aardema

Specialist Split Payments

Bel: +31 (0)6 - 83612606

Flip Roose

Flip Roose

Specialist Credit Management

Bel: +31 (0)6 - 82 01 16 54

Download de Split Payments factsheet

Alle informatie over Split-Payments in één overzichtelijk document? Download dan nu de factsheet.