Buckaroo lanceert betaalapp op platform van BigCommerce

Utrecht, 12 april 2023 – betaalprovider Buckaroo is een samenwerking gestart met Open SaaS platform en marketplace BigCommerce. Eind maart 2023 lanceerde Buckaroo haar integratie in de App Store van BigCommerce. De app ondersteunt meer dan 25 internationale betaalmethoden en maakt betalen mogelijk met een volledig geïntegreerde checkout.

Groeien met betrouwbare technologie

BigCommerce heeft als doel om groeiende webwinkels te ondersteunen bij verdere opschaling met betrouwbare technologie. De nieuwe betaalapp van Buckaroo is een voorbeeld van technologie die webshops verder helpt. Met de app profiteert een klant van client-sided betalen. Dat wil zeggen: er is geen uitstap meer nodig naar een externe betaalpagina, je kunt direct betalen vanuit de checkout. Dat betekent gemiddeld 35% meer conversie, want er is minder kans op uitval door de gebruiker tijdens het betaalproces. Daarbij maakt dezelfde app (deel)refunds vanuit de BigCommerce omgeving mogelijk en is het geschikt voor zowel de basis template van BigCommerce, als de maatwerk (headless) integraties.

“We verwelkomen de nieuwe Buckaroo app graag in onze marketplace en in ons Partner Ecosysteem in de Benelux regio. We hebben de samenwerking als zeer prettig, constructief en professioneel ervaren.”

— Philip van Dalen, Partner Manager bij BigCommerce

Client-sided checkout

Client-sided checkout

Binnen de samenwerking brengt Buckaroo veel kennis van en ervaring met online betalingen. De app ondersteunt meer dan 25 internationale betaalmethoden: van iDEAL, e-wallets, BNPL-services als Riverty en Klarna, tot creditcards en giftcards. Verder ondersteunt de app betalingen in meerdere valuta en is de checkout volledig aan te passen naar land, bedrag, betaaltoeslag en volgorde van getoonde betaalmethoden. Ook de huisstijl van een webwinkel kan qua kleur, logo en tone-of-voice doorgevoerd worden in de checkout.

"Binnen de samenwerking hebben we ontdekt waar de toegevoegde waarde van Buckaroo ligt in het al bestaande ecosysteem van BigCommerce. Na een intensieve ontwikkelperiode, ben ik blij te kunnen zeggen dat de app beschikbaar is in de App Store.”

— Rens Gerritsen, Technical Partner Manager bij Buckaroo

De app is gratis en eenvoudig te implementeren. BigCommerce en Buckaroo staan altijd voor je klaar met kosteloze updates en technische ondersteuning. Voor meer informatie, kijk op: https://docs.buckaroo.io/docs/nl/bigcommerce.