Uniek partnership ABN AMRO en Buckaroo verhoogt toegankelijkheid van innovatieve betaaldiensten voor winkeliers

ABN AMRO en Buckaroo gaan exclusief samenwerken op het gebied van betaaldiensten voor winkeliers. Winkeliers spelen een grote rol in de Nederlandse maatschappij waarvoor veilige, eenvoudige en vernieuwende betaaloplossingen cruciaal zijn. Door krachten te bundelen, bedienen ABN AMRO en Buckaroo deze klantgroep nog beter met zowel bankexpertise als innovatieve betaaloplossingen. Bovendien versterken beide partijen hiermee hun positie op het gebied van betaaldienstverlening. 

 

Succesvol partnership 

De ontwikkelingen op de betaalmarkt volgen elkaar steeds sneller op, waarbij digitalisering, gemak, snelheid, flexibiliteit en veiligheid hoog op de lijst van klantbehoeften staan. Als onderdeel van de nieuwe samenwerking neemt Buckaroo alle pintransacties van ABN AMRO-klanten gefaseerd over. Dit stelt winkeliers en webshops in staat om gebruik te maken van een ruim aanbod van financiële diensten waardoor betalen in de winkel of online nog eenvoudiger wordt.    
 
Erica Kostelijk, directeur ABN AMRO Transaction Banking: “ABN AMRO helpt klanten in deze snel ontwikkelende markt optimaal bij het succes van hun onderneming; van een startende winkelier tot de grote (web)winkels. De servicegerichtheid en flexibiliteit van Buckaroo sluit hierbij goed aan. Buckaroo is een partner die innovatieve betaaldiensten levert aan het midden- en kleinbedrijf (mkb) en de grootzakelijke markt en doet dit vanuit dezelfde klantgerichte en ondernemende visie als ABN AMRO.”   

 

Paul Scholten, CEO van Buckaroo; “Wij zijn erg verheugd met deze unieke samenwerking. Buckaroo is de ideale betaalpartner voor de klanten van ABN AMRO. Wij bedienen meer dan 30.000 grootzakelijke en mkb-klanten met een breed assortiment aan omnichannel betaaloplossingen: van in-store tot online betalingen en van ondersteuning met abonnementen tot debiteurenbeheer. Daarnaast zijn wij als Nederlands bedrijf gewend om hoogwaardige en lokale service te bieden waar klanten recht op hebben.” 

 

Direct voordeel voor de klant  
De synergie tussen ABN AMRO en Buckaroo biedt direct concrete voordelen voor klanten. Zij hebben toegang tot een uitgebreider scala aan betaaldiensten, waaronder betalingen via pinterminals, creditcards en online betaalmethoden zoals PayPal, Klarna, Riverty, Sofort, Bancontact en Apple Pay. Ook kunnen zij gebruik maken van extra diensten die het betalen in de winkel of online optimaliseren, dankzij technische integratiemogelijkheden met online platforms zoals Magento of Shopware. Zowel Buckaroo als ABN AMRO hebben de gezamenlijke ambitie om hun klantportefeuille in zowel het mkb als bij grootzakelijke klanten verder uit te breiden in de komende jaren.   

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Over ABN AMRO 

ABN AMRO is een Nederlandse bank voor particuliere, zakelijke en private banking klanten. We bieden hen een breed palet aan financiële producten en diensten. Onze focus ligt op Noordwest-Europa. De purpose van ABN AMRO is Banking for better, for generations to come. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam. We bedienen meer dan 5 miljoen klanten en hebben meer dan 24.000 mensen in dienst.    

 

Over Buckaroo   

Sinds de oprichting in 2005 is het in Utrecht gevestigde Buckaroo uitgegroeid tot één van de toonaangevende betaaldienstverleners van online en in-store betaaloplossingen in Nederland en België. Buckaroo bedient meer dan 30.000 grootzakelijke en mkb-klanten met de ontwikkeling van hun betaalstrategie met een totaal handelsvolume van ruim 14 miljard euro. Door de eerdere overname van SEPAY beschikt het bedrijf over een eigen netwerk van 20.000 vaste en mobiele pinterminals. Buckaroo is eigendom van Keensight Capital, een Europese investeerder in snelgroeiende bedrijven in Tech en Healthcare.  

 

Voor meer informatie  

 

ABN AMRO Persvoorlichting 

Hans Sjouke Koopal 

020-6288900 

pressrelations@nl.abnamro.com

 

Buckaroo Head of Marketing

Kevin Wetzel

06 22944681

k.wetzel@buckaroo.nl