Buckaroo komt met oplossing voor bestedingslimiet cadeaukaarten

Afgelopen maand is er een nieuwe Europese anti-witwasrichtlijn ingesteld die witwassen via anonieme prepaid creditcard moet voorkomen. Dit heeft ook effect op cadeaukaarten die op meerdere plekken inwisselbaar zijn. Het bestedingslimiet voor deze zogeheten ‘open-loop’-giftcards is vanaf heden 50 euro. Buckaroo heeft hier een passende oplossing voor gebouwd.

 

Hoe werkt de maximum besteding in de checkout?

Afgelopen week hadden veel merchants last van deze plotselinge maximum besteding, doordat transacties werden afgewezen. Alle betalingen van boven de 50 euro met een giftcard kregen een foutmelding. Buckaroo heeft daarop razendsnel gehandeld en het giftcardbetaalproces afgestemd op deze wijziging in het bestedingslimiet. Is er een betaling met een giftcard die boven de 50 euro uitkomt? Dan verschijnt er een duidelijke melding met uitleg rondom de regelgeving én een redirect naar de checkout waarbij het resterende bedrag met een andere betaalmethode kan worden betaald. Bijvoorbeeld met iDEAL.

 

Om welke giftcards gaat het?

Onder deze regels vallen cadeaukaarten die op meerdere plekken inwisselbaar zijn, zoals de VVV-giftcard, boekenbon of Fashioncheque. Deze giftcards worden ook wel ‘open-loop’ genoemd. Voor eigen cadeaukaarten die alleen bij eigen winkel, merk of keten kunnen worden ingeleverd gelden deze regels niet. Deze worden ook wel ‘closed-loop’ genoemd. Denk aan giftcard van Bol.com, Van der Valk of de Girav giftcard.

 

Hoe maak ik gebruik van de nieuwe giftcardoplossing?

Voor alle merchants die gebruikmaken van de Buckaroo Smart Checkout of Buckaroo hosted payment page is deze oplossing reeds doorgevoerd in hun checkout. Maak je nog geen gebruik van de Buckaroo Smart Checkout? Activeer deze dan eenvoudig via de Buckaroo Plaza.

 

Lees ook:

Hoe rendabel is het om als webshop een eigen giftcard te hebben?

Cadeaubonnen, giftcards, fashioncheque’s hoe relevant zijn deze voor webwinkels? En zijn giftcards een effectief hulpmiddel tijdens corona? Buckaroo onderzocht het.

Lees meer

De cadeaukaart accepteren: doen of niet?

Er worden in Nederland jaarlijks voor miljarden euro’s aan cadeaukaarten verkocht. Daar kun je als webwinkelier dus maar beter aan meedoen. Of niet?

Lees meer