Buy Now Pay Later

Het grote voordeel van Buy Now Pay Later (BNPL) betaalmethodes is dat het uw omzet kan verhogen. Zeker wanneer u producten verkoopt waarbij klanten meerdere producten tegelijk bestellen om vervolgens thuis een keuze te maken. Ook is het handig als uw doelgroep producten of diensten niet in één keer of later wil betalen. Op die manier wordt een aankoop uitgesteld in plaats van afgesteld.  

Belangrijke wijziging  

Omdat de populariteit van dit soort methodes groeit is er onlangs een gedragscode opgesteld vanuit een aantal bekende BNPL aanbieders. Om consumenten en bedrijven beter te beschermen is het plaatsen van een disclaimer daarom binnenkort verplicht. Daarin staat dat consumenten onder de 18 jaar geen gebruik mogen maken van BNPL diensten. Ook moeten consumenten erop gewezen worden dat er kosten in rekening worden gebracht wanneer de terugbetaling te laat wordt gedaan. Tot slot is het voor de merchants zelf niet toegestaan om kosten voor de BNPL diensten door te belasten naar uw klanten. 

Hoe voeg ik de disclaimer toe aan mijn betaalpagina?   

Voor Riverty en Billink worden de Buckaroo plug-ins aangepast, zodat de disclaimer beschikbaar komt. Deze disclaimer wordt zichtbaar op uw betaalpagina onder algemene voorwaarden. Hieronder kunt u een voorbeeld zien voor WooCommerce. Het enige wat u hoeft te doen is een update uit te voeren van de plug-in, zodra deze beschikbaar is. U ontvangt een melding van het platform wat u gebruikt als de update beschikbaar is. Wanneer u vervolgens klikt op "update uitvoeren" zijn de wijzigingen doorgevoerd. Voor overige BNPL betaalmethodes is verder geen actie nodig. 

 

Als u vragen heeft over het toevoegen van deze disclaimer kunt u ook altijd terecht bij onze support afdeling via wecare@buckaroo.nl of +31 (0)30 711 50 00.

Welke voordelen bieden Buy Now Pay Later betaalmethodes?

Het aanbieden van achteraf betaalmethode zoals Riverty, Billink en In3 heeft als voordeel dat u niet afhankelijk bent van de daadwerkelijke betaling van de consument. Op het moment dat de bestelling wordt afgerond, voert de BNPL partij een realtime risicocheck uit. Daarmee wordt bepaald of de consument het orderbedrag achteraf kan betalen. Zodra de aangevraagde betaling is geaccepteerd bent u als webwinkel gegarandeerd van uitbetaling van het orderbedrag. Daarnaast nemen alle BNPL-aanbieders het volledige risico van wanbetaling (en zelfs non-betaling) over. 

Er zijn meerdere achterafbetaalmethodes beschikbaar via Buckaroo. We lichten drie veelgebruikte opties toe: 

Riverty

Riverty is een van de populairste manieren waarop consumenten in Nederland eerst kopen en later betalen. Buckaroo is een partner en reseller van Riverty. Deze samenwerking heeft als voordeel dat u sneller gebruik kunt maken van achteraf betalen. Het aansluitproces, de ondersteuning en de communicatie gaat direct via Buckaroo. Het aanbieden van deze betaalvorm kan leiden tot hogere conversies, aangezien klanten kunnen bestellen zonder direct te betalen.  

In3

Met in3 rekenen klanten eenvoudig af in drie termijnen met 0% rente en zonder BKR-registratie. Deze betaalmethode is een mooie oplossing voor duurdere aankopen zoals elektronica, meubels of bij de aanschaf van een fiets of scooter. Met in3 gespreid betalen verhoogt u met 15% de conversie van uw webwinkel én het gemiddelde orderbedrag met 72%. Als webwinkelier hoeft u niks te financieren en kunt u rekenen op 100% betaalgarantie. 

Billink

Dit is een achteraf betaalmethode waarbij klanten in Nederland en België alleen betalen voor wat ze houden. De betaalmethode kan zowel door particuliere als zakelijke klanten worden gebruikt. Wanneer klanten kiezen voor Billink in de check-out, ontvangen ze een factuur die binnen 14 dagen moet worden betaald.  Het voordeel van Billink is dat u snel live kunt gaan dankzij de directe koppeling van Buckaroo naar Billink. Daarnaast heeft Billink een hoge acceptatiegraad waardoor de meeste aanvragen van achteraf betalen (na de krediet check) worden goedgekeurd.  

Lees meer over Billink  

Meer weten?

Wilt u weten welke betaalmethodes het beste passen bij uw webshop? Neem gerust contact op met onze customer care afdeling. 

 

Telefoon
+31 (0)30 711 50 10

Mail
sales@buckaroo.nl