Verrijk je checkout met de Belfius betaalbutton

 

Belfius is een bekende Belgische bank. Maar óók een populaire betaalmethode. Net als de Belgische KBC-bank heeft ook Belfius bank haar eigen betaalbutton waarmee klanten online kunnen afrekenen via hun internetbankieromgeving. De pay button is alleen beschikbaar voor consumenten met een Belfius-bankrekening.

 

Betalingen via Belfius zijn gegarandeerd en real-time. Dit maakt online betalen met Belfius veilig en direct voor zowel de verkoper als de betaler. Informatie zoals de begunstigde, het bedrag en de omschrijving worden vooraf opgegeven, waardoor de kans op mislukte transacties vervalt.

 

Over Belfius

Belfius was voorheen bekend als Dexia bank, een voormalige verzekeringsbank uit Brussel. De bank werd in 2012 door de Belgische overheid gekocht. De naam Belfius is samengesteld uit de termen België, financiën en het Engelse woord us (wij). 

 

De bank verstrekt financiële diensten, kredieten en verzekeringen. Behalve online bankieren kunnen Belfius rekeninghouders ook online betalen via een pay button. Deze betaalmethode is in veel Belgische checkouts terug te vinden samen met de betaalopties zoals: KBC-betaalbutton, Bancontact by Payconiq, creditcard en Sofort. Meer dan 3 miljoen mensen maken gebruik van de Belfius betaalknop, waarvan 1 miljoen via de Belfius mobiele app.

Hoe verloopt een betaling via Belfius?

Een consument kan er ook voor kiezen om de betaling af te ronden op het scherm van zijn PC of tablet met Belfius Direct Net. In dat geval heeft de betaler een card-reader nodig om de transactie af te ronden. Maar steeds vaker kiest de consument om te betalen via de Belfius app: Belfius Mobile. Mobiel betalen met Belfius kan op twee manieren:

  • De betaler scant een Belfius QR-code vanaf het scherm van de PC, laptop of tablet en wordt zo doorgeleid naar Belfius Mobiel.
  • De betaler start de aankoop vanaf de mobiele telefoon en komt direct in de Belfius App terecht.

Als betaler loop je dan de volgende stappen door, zie schema:

Betalen met Belfius betaalbutton of Pay button hoe werkt het?

Belfius aanvragen voor je checkout

Ben je al klant bij Buckaroo? Neem dan contact met ons op. Of vraag de betaalmethode aan op: buckaroo.eu/be/oplossingen/betaalmethoden/belfius 

 

Indien je gebruik maakt van een van onze plugins hoeft er technisch weinig aangepast te worden. Maak je gebruik van onze API-koppeling? Dan zal daar uiteraard wat voor gewijzigd moeten worden.

Lees ook:

Dit is waarom jij als ondernemer straks niet meer zonder identityservices kan

Als ondernemer wil je dat klantgegevens echt kloppen en door de juiste persoon zijn goedgekeurd. Door middel van identityservices als iDIN laat je consumenten zich op een veilige, snelle en gebruiksvriendelijke manier authenticeren.

Lees meer

Bied jij al achteraf betalen aan?

Wist je dat er verschillende vormen van achteraf betalen zijn? Zo kunnen jouw klanten betalen na ontvangst, betalen in delen of betalen op krediet. Jolien vertelt je er meer over.

Lees meer